Toto je 5 vážnych dôvodov, prečo by ste mali mať sex

Toto je 5 vážnych
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-03-08 00:30:15 |

Sex je vo vzťahu dvoch ľudí dôležitý. Je dokázané, že páry, ktoré sa veľa milujú žijú spokojnejšie a dlhšie.

Milujete sa so svojim partnerom pravidelne? Robíte dobre! Okrem pôžitku, ktorý pri tom zažijete, sex prospieva vášmu zdraviu. Znižuje krvný tlak, podporuje metabolizmus, uvoľňuje napätie, pomáha pri bolestiach. Aké blahodarné účinky má na náš organizmus?

Výborné kardio cvičenie

Ak nie ste fanúšikom bežiaceho pásu, pravidelný sex môže byť dobrou náhradou. Výskumníci zistili, že sexuálna aktivita nahradí mierne intenzívne aeróbne cvičenie v posilňovni. Sex posilní vaše srdce, zníži krvný tlak a riziko vzniku cukrovky. Neznamená to však, že by ste mali prestať cvičiť. Pobyt na čerstvom vzduchu a dlhé prechádzky vám len prospejú.

Zníži riziko vzniku infarktu

Z dlhodobého hľadiska môže zdravý sexuálny život skutočne znížiť riziko srdcového infarktu. Podľa jednej štúdie, ktorá sledovala sexuálnu aktivitu mužov stredného veku v priebehu 16 rokov, zistila, že tí, ktorí mali sex minimálne dvakrát za týždeň, mali oveľa nižšie riziko srdcového infarktu ako tí, ktorí mali sex raz mesačne alebo vôbec. Pravdepodobnosť, že dostane infarkt počas vášnivých minút je minimálna. Menej ako 1 percento srdcových záchvatov súvisí so sexuálnou aktivitou.


15 vecí, ktoré vás môžu prekvapiť pri sexe po pôrode


Bojuje proti stresu

Sex zvyšuje produkciu hormónov dobrej nálady ako oxytocín a endorfíny, ktoré dokážu uvoľniť stres a zlepšiť náladu. Milovanie vzbudzuje pocit bezpečnosti a znižuje podráždenosť. Dokonca je dokázané, že zdravý sexuálny život spôsobuje, že človek vyzerá mladšie, krajšie, spokojnejšie, má lepšiu náladu a vie sa lepšie sústrediť. Človek, ktorý má pravidelný sex, má vyššie sebavedomie.

Zmierňuje bolesti

Zvýšená hladina hormónov šťastia počas sexu výrazne tlmí bolesť. Bolí vás hlava, kĺby, či trpíte bolesťami pred menštruáciou? Predtým, ako siahnete po tabletke proti bolesti, pomilujte sa so svojim partnerom.

Zlepšuje kvalitu spánku

Sex pomáha pri problémoch so spánkom. Po milovaní sa uvoľňuje oxytocín, ktorý je hormónom lásky, ktorý zodpovedá aj za dobrý spánkový cyklus. Pri sexe sa telo vzruší, nabudí, no vzápätí aj uvoľní. Hlavne muži nemajú problém zaspať po milovaní okamžite. Keď človek dobre nespí, ohrozuje ho zvýšený krvný tlak, obezita a srdcovo cievnej ochorenia.

Prečítajte si tiež:

Mali ste sex dnes ráno o 7.30? Urobili ste veľmi dobre

Sex a manželstvo: Ak to má klapať, tieto 4 kroky majte na mysli


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia