Šediny a šik výzor? Ide to! Musíte zmeniť toto

Šediny a šik výzor?
Ilustračné foto
Zdroj: foto: pexels
2018-02-25 13:30:14 |

Možno ste si všimli, že veľa žien si v poslednej dobe prestáva farbiť vlasy a dávajú prednosť svojim šedinám. Názory na to sa líšia, niektorým sa to páči, iní hovoria rázne nie!

Šedivé až biele vlasy sa odjakživa spájali so starnutím. Je to genetická záležitosť. Zhoršiť stav koruny krásy však môže aj stres, zlá životospráva, nedostatok pohybu a spánku. V dnešnej dobe však vidíte na ulici mnoho mladých žien, ktorých vlasy majú šedivú až bielu farbu. Dokonca mnohé ani prirodzene nešedivejú, tento odtieň je prácou kaderníkov.

(Nejaký ten sivý vlas vykukne občas aj vojvodkyni Kate.)

Mnohí odborníci sa pýtajú, prečo to ženy robia, keď môžu urobiť veľa pre seba, aby ich tváre a telá  vyzerali mladšie, načo im zbytočne pridávať roky? Niektoré ženy vedia svoju šedivú korunu krásy nosiť s gráciou, pre iné je desať šedivých vlasov katastrofou. Voľaktorým to naozaj pristane, iné však vyzerajú neprirodzene a staro. Dokonca je dokázané, že niektoré ženy práve pre šedivú pokrývku hlavy opustil partner či manžel. Hold, nie každému sa to páči. Čo si o tom myslíte vy? Mali by ste na takúto radikálnu zmenu guráž? Pozdáva sa vám tento nový trend a chceli by ste zmeniť farbu vlasov? Čomu by ste sa mali vyhnúť a aké prípravky používať, aby ste vyzerali skvele?

(Toto vážne nie - buď sa šedín zbavte alebo ich podčiarknite.)

Ak sa rozhodnete prejsť na šedivé vlasy, môže to byť zdĺhavý a nepríjemný proces, pretože nie všetky vlasy šedivejú rovnako a vaša hlava môže vyzerať odpudzujúco. Aby ste si to uľahčili, požiadajte o pomoc profesionála, ktorý vaše vlasy postupne pripraví, aby vaša farba bola jednoliata. Šedé pramene sú zvyčajne suchšie ako normálne, zvyknú sa krepovať, vyzerajú mdlo a nudne. Ak sa odhodláte pre šedivé vlasy, musíte im venovať väčšiu pozornosť. Vyskúšajte tieto triky pre hladký, elegantný vzhľad a trvalý lesk vlasov.

(Aj tínedžerky podľahli trendu sivej koruny krásy.)

Vplyvom slnka, chlóru sú náchylné chytiť žltý až zelenkavý nádych. Aby ste sa tomu vyhli, mali by ste si zadovážiť šampón určený pre sivé vlasy. Tie väčšinou obsahujú modré alebo fialové pigmenty, ktoré neutralizujú nežiadúce tóny. Rovnako dôležitá je aj hydratácia. Ak ste doteraz mali mastné vlasy, pripravte sa, že s pribúdajúcim vekom bude vaša koruna krásy bojovať s dehydratáciou. Preto je potrebné, aby ste vlasom dopriali vhodné kondicionéry alebo špeciálne vlasové oleje.

Ak máte stáleho kaderníka, požiadajte ho, aby vám pri každej návšteve doprial vyživujúcu masku či zábal. Keď vám doteraz upravoval účes a používal pri tom holiaci strojček, mal by s tým prestať, pretože to môže narušiť končeky vlasov a váš účes potom bude vyzerať neupravene a strapato. Kaderníka by ste mali navštíviť raz za 6 až 8 týždňov. Šedivý vlas pôsobí veľmi jemne, preto by ste si mali kúpiť laky a tužidlá, ktoré vlasom dodajú objem. Znečisťujúce látky v životnom prostredí a UV spôsobujú, že vlasy vyzerajú matne. Preto je dôležité, aby ste si vlasy umývali najmenej každý druhý deň hydratačným šampónom a kondicionérom, ktoré obsahujú antioxidanty a zabraňujú poškodeniu vlasu.

Zdôraznite farbu svojich vlasov výberom správneho oblečenia a make-upu. Keď vidíte atraktívnu sivovlasú ženu v časopisoch a v televízii, väčšinou má na sebe odev vo farbe uhlia či striebornej farbe. Nemusíte obmedzovať svoj šatník na tieto zafarbenia, ale ľudia sa za vami budú isto otáčať, ak si k šedivým vlasom zvolíte čiernu, bielu, alebo odtiene šedej a doplníte svoj vzhľad šperkami rubínovo červenej, zafírovo modrej a tmavo fialovej farby. Vyhnite sa zemským tónom, ako je béžová a olivová. 

Ak máte šedivé vlasy, vaša pleť pravdepodobne vyzerá nudne. Zvoľte marhuľové, broskyňové, alebo hnedé odtiene make upu. Použite červenú farbu na líčka a červený rúž. Nezabudnite si upraviť obočie.

Prečítajte si tiež:

Týchto 6 autoimunitných ochorení má na svedomí váš boj s váhou

Týchto 6 vitamínov by ste mali užívať po 40-tke

 

Fotogaléria


Foto: exels, profimedia.sk, thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia