Čakáte bábätko? Narodí sa v roku Psa. Takéto bude!

Čakáte bábätko? Narodí sa
Ilustračné foto Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-02-23 00:30:33 |

A máme tu opäť astrologické okienko. Pred týždňom sme sa podľa čínskeho horoskopu dostali do roku zemského Psa. Aké sú deti narodené v tomto období?

Mnohí veria, že čas narodenia môže ovplyvniť osobnosť, smerovanie či budúci úspech človeka. Podľa čínskeho kalendára sme sa pred týždňom prehupli do roku Psa, ktorý potrvá do 4. februára 2019. Ak teda nosíte pod srdcom bábätko, narodí sa v tomto znamení. Čínsky horoskop totiž funguje na princípe, že každý rok je v znamení jedného zvieraťa.

Osobnosť

Všeobecne sa ľudia narodení v roku Psa považujú za lojálnych, trpezlivých a spoľahlivých - rovnako ako najlepší priateľ človeka. Deti – Psy sú veselé, idealistické, čestné, odhodlané, podporné a majú silný pocit povinnosti.

Ale tento rok je aj zemským rokom, čo podľa čínskeho slnečného kalendára znamená, že deti narodené v roku 2018 budú mať aj charakteristiky súvisiace so zemským prvkom. Medzi tieto osobnostné črty patrí komunikatívnosť, vážnosť, nezávislosť, vynaliezavosť a silná pracovná etika. Na druhej strane ich však môže charakterizovať aj tvrdohlavosť, cynickosť, sklon k ustaranosti a slabší temperament.

„Yang Zemský pes, ktorý definuje tento rok, prináša obraz silnej hory," hovorí Laurent Langlais, francúzsky konzultant špecializujúci sa na čínsku astrológiu a Feng šuej.  Táto sila prírody predstavuje „veľkú odolnosť a odhodlanie.“

Škola

Deťom narodeným v roku Psa sa bude v škole dariť. Sú to inteligentné, odhodlané a spoločenské osôbky, pre ktoré je vzdelanie dôležité. Svoje úlohy dokončia vždy načas a trikrát skontrolujú, či sú ich odpovede správne. Venujú veľkú pozornosť detailom a živo sa o všetko zaujímajú.

Deti Psy sú oddané pravde, preto nebudú akceptovať všetko, čo im niekto povie. Postavia sa proti všetkému, čo považujú za nepresné alebo morálne nesprávne.


Vlastnosti detí podľa znamenia: Aké sú?


Kariéra

Deti Psy sú lojálne, zamerané na spravodlivosť a majú silný zmysel pre povinnosť. Sú z nich hodnotní zamestnanci, ktorí sa neboja vziať na seba náročné úlohy. Veľmi sa hodia na povolania spojené so službami v tom najširšom slova zmysle – výborne sa uplatnia v polícii, ako učitelia, politici, zdravotníci, sudcovia, právnici, odborníci v rôznych odboroch či vedci.

Keďže rok Psa v sebe obsahuje veľmi silný zemský prvok, deti narodené v tomto roku môžu urobiť veľkú kariéru v niečom, čo je spojené „s vykopávaním minulosti“, ako je napríklad archeológia či múzejníctvo. „Spojenie so Zemou tiež znamená, že by mohli mať záujem o terénne úpravy, záhradníctvo a poľnohospodárstvo," hovorí Langlais.

Priateľstvá

Deti narodené v roku Psa sú sympatické, preto budú mať vždy veľa priateľov. Čím budú staršie, tým pevnejšie priateľstvá budú vytvárať. Najkompatibilnejšie sú s ľuďmi narodenými v roku Tigra, Králika alebo Koňa. Majú totiž podobné osobnostné črty, ako sú citlivosť a súcit. Naopak, s ľuďmi narodenými v roku Draka, Kozy a Kohúta si až takí blízki nebudú, lebo tí sú až príliš kreatívni, hluční, konfliktní a na rozdiel od praktických Psov rojčiví.

Takže, ako by ste ako rodičia mali pristupovať k dieťaťu Psovi?

Povzbudzujte ich

Deti narodené v roku Psa majú tendenciu byť introvertmi, no kdesi v ich vnútri je silný morálny kompas, ktorý im dáva možnosť stať sa efektívnymi a spravodlivými vodcami. Povzbudzujte ich vodcovské schopnosti tým, že na ne naložíte viac zodpovednosti a dáte im možnosť voľby.

„Čo rodičia musia pochopiť u svojich detí narodených počas roku Psa je to, že majú svoje vlastné tempo,“ upozorňuje Langlais. Ak to budú akceptovať, dosiahnu oveľa viac. „Nie sú to deti, ktoré donútite urobiť čokoľvek: sú príliš tvrdohlavé. Musíte ich nechať pochopiť a zažiť veci podľa ich vlastných podmienok, " radí.

Povzbudzujte ich slobodného ducha

Deti Psy sú silné, tvrdohlavé a pracovité. Pre tieto vlastnosti môžu občas úplne zabudnúť na zábavu. Pomôžte im uvoľniť sa tak, aby pochopili, že v živote je normálne robiť aj chyby. Učte ich tiež, aby boli menej sebakritické.

Deti Psy sú neohrozené, milé, priateľské a otvorené. Rodičia, ktorým sa narodí dieťa v tomto období, majú šťastie, lebo ide o skutočné poklady. 

Podobné témy:

"Dekódujte" batoľa podľa znamenia zverokruhu

Pravdivý horoskop o deťoch, ktorý vám možno otvorí oči

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia