Keď adoptívni rodičia zbadali dievčatko, otočili sa na opätku

Keď adoptívni rodičia zbadali
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2018-02-09 14:01:46 |

Osud sa s malou Abigail Lynn nemaznal. Narodila sa s TreacherCollinsovým syndrómom, ktorý deformuje tvár.

Keď ChristinaFisher zistila, že je tehotná, veľmi rýchlo pochopila, že sa o svoje dieťa nebude vedieť postarať. V tom čase bývala na Floride a bola prakticky bez domova, s otcom Abigail nežila. Bola však odhodlaná, dať dievčatku lepšiu šancu na život. Spojila sa s adopčnou agentúrou, ktorá prisľúbila, že nájdu pre dievčatko milujúci domov. Spoločne vybrali rodinu zo štátu Georgia, náhradní rodičia boli s Christinou počas celého tehotenstva v kontakte.

Všetko sa zdalo byť dokonalé, až kým sa Abigail nenarodila. Tá prišla na svet v januári 2016. Lekári jej diagnostikovali ochorenie TreacherCollinsov syndrómom, ktorý spôsobuje deformácie tváre. Napriek hrozivej diagnóze bola Christina presvedčená, že Abigail je krásna. Šok však prišiel po tom, ako dieťatko po pôrode navštívili adoptívni rodičia. Tí, keď Abigail zbadali, boli zhrození.  Vyjadrili sa, že dieťa nie je také, ako si predstavovali, z nemocnice odišli a viac sa neukázali. Dievčatko tak malo ostať opustené. Matka Christinavšak vzala šokujúcu a nečakanú zmenu plánov ako znamenie. Rozhodla sa, že sa o Abigail predsa len postará a bude ju vychovávať. „Neviem si bez nej predstaviť život,“ vyhlásila.

Čo je to TreacherCollinsov syndróm?

Ide o ochorenie, ktoré postihuje kosti, svaly a tkanivo, tváre. Tá sa potom deformuje. Niektorým chorým chýbajú tvárové kosti, majú malú bradu a čeľusť, malé oči, riedke mihalnice a zárez namiesto viečka. Charakteristická je aj neprítomnosť, ale veľmi malé, alebo nezvyčajne tvarované uši. Tento syndróm spôsobuje aj problémy s dýchaním.

Prečítajte si tiež:

Emily. Dievčatko, ktoré nedostalo šancu byť dieťaťom

Toto je Vanellope, ktorá sa narodila so srdcom mimo tela

 


Foto: YouTube.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia