Rodičia pozor! Tento príkrm deťom nedávajte, sťahujú ho z predaja

Rodičia pozor! Tento príkrm
Ilustračné foto
2018-01-09 15:00:12 |

Sieť dm drogerie markt Slovensko varuje pred nebezpečnou detskou výživou Babylove BIO. Môžu sa v nej nachádzať zvyšky čistiaceho prostriedku s obsahom chlóru.

Najväčšia sieť drogérií sťahuje z dôvodu preventívnej ochrany spotrebiteľov z predaja produkt babylove ovocný príkrm jahoda, malina, jablko od 4. mesiaca, 190 g. Pri vlastných kontrolách totiž boli v príkrme nájdené zvyšky čistiaceho prostriedku s obsahom chlóru

Ide konkrétne o výživy s dátumom minimálnej trvanlivosti do 5. 7. 2019, ktorý je uvedený na bočnej strane viečka. Nedá sa vylúčiť, že chemikália sa dostala aj do ďalších výrobkov s týmto dátumom spotreby.  

Chlorečnan sa mohol do príkrmu dostať v dôsledku použitia chlórovanej vody pri procese spracovania surovín, prípadne pri dezinfikovaní prístrojov používaných pri spracovaní surovín. Zvýšené množstvo chlorečnanu počas jedného dňa môže u ľudí viesť k obmedzenej schopnosti krvi viazať kyslík a môže brániť príjmu jódu.

Zákazníci, ktorí si tento produkt kúpili, ho môžu aj bez doklade o kúpe vrátiť v ktorejkoľvek predajmi dm na Slovensku a dostanú naspäť peniaze. 

V prípade akýchkoľvek otázok je možné volať každý pracovný deň v čase od 8:00 do 17:00 hod. na bezplatnú zákaznícku linku dm drogerie markt na číslo 0800 111 881.

Stanovisko portálu špuntík.sk poskytla manažérka marketingu dm drogerie markt Nicol Noseková.

Prečítajte si tiež:

7 potravín, ktoré by sme nikdy nemali jesť na obed

Odborník: Ovocie a zeleninu je potrebné striedať a miešať

Fotogaléria


Foto: DM drogerie markt
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia