Emma sa narodila z 24 rokov zmrazeného embrya

Emma sa narodila z
Ilustračné foto
2017-12-21 00:30:45 |

Zdravé dievčatko sa narodilo manželom z amerického štátu Tennessee. Je dieťaťom, ktoré prišlo na svet z najdlhšie zmrazeného embrya.

Emma Gibsonová sa narodila minulý mesiac rodičom Tine a Benjaminovi Gibsonovcom - a vedci z Univerzity v Tennessee tvrdia, že ide o rekord najdlhšie zmrazeného embrya, z ktorého sa narodilo dieťa. Embryo bolo zmrazené v roku 1992 - len rok a pol po narodení samotnej Tiny - a Tine ho implantovali v marci v Národnom centre pre darcovstvo embryí (NEDC) v meste Knoxville. „Toto embryo a ja sme mohli byť najlepšími priateľkami," povedala pre americkú spravodajskú televíziu CNN dnes 26-ročná Tina.       

NEDC prijíma darované embryá od párov, ktoré ich už nechcú alebo nepotrebujú, a venuje ich ľuďom, ktorí túžia po deťoch. Gibsonovci si v minulosti brali deti do pestúnskej starostlivosti a uvažovali o adopcii, potom sa však zhodli na "adopcii embrya", pretože Benjamin (33) má cystickú fibrózu, ktorá spôsobuje u mužov neplodnosť.

„Emma je taký sladký zázrak," povedal Benjamin. „Podľa môjho názoru na to, že bola pred toľkými rokmi zmrazená, vyzerá naozaj dokonale," dodal.

Informovali o tom americké médiá a agentúra DPA.

Prečítajte si tiež:

Príbeh malého Martinka vás chytí za srdce

To je ale maco: Takto vyzerá najťažšie dieťa na svete


Foto: YouTube.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia