Príbeh napísaný životom: Jessica otehotnela počas tehotenstva

Príbeh napísaný životom: Jessica
Zdroj: foto: facebook.com, YouTube.com
2017-11-09 13:30:28 |

Toto nevymyslíš, to je život... Dvojnásobná mama Jessica Allen z Kalifornie súhlasila, že vynosí dieťa čínskemu páru. Popri ňom však porodila aj svoje vlastné.

Dôvodom, pre ktorý sa Jessica rozhodla „prenajať“ svoju maternicu, boli peniaze. Za vynosenie bábätka pre manželov Liuovcov z Číny mala zinkasovať takmer 30 000 eur. Ultrazvuk už v druhom mesiaci tehotenstva odhalil, že v nej rastú dve deti. Podľa lekárov z oplodneného vajíčka, ktoré do maternice vložili, vznikli jednovaječné dvojičky. Spoločnosť Omega Family Global, ktorá asistovanú reprodukciu zabezpečovala, navýšila pre čínsky pár dohodnutú pár sumu o vyše 4000 eur, Jessica sa tešila z vyššej finančnej odmeny a všetko vyzeralo v poriadku.

Keď sa chlapci vlani v decembri narodili cisárskym rezom v 38. týždni tehotenstva, Jessica ich nevidela. Pán a pani Liu si ich hneď odviezli domov. V kontakte však zostali. „Keď mi pani Liu po mesiaci poslala fotku chlapcov, bola som v šoku,“ spomína 31-ročná žena. Kým Mike vyzeral ako typický Aziat, Max bol napol beloch a napol černoch. Keďže Jessica je vydatá za Afroameričana, hneď vedela, že je to jej biologické dieťa. I keď to znie neuveriteľne a je to veľmi vzácne, naozaj otehotnela krátko po umelom oplodnení. Spoločnosť, cez ktorú sa asistovaná reprodukcia uskutočnila, však odmietla synčeka Jessice dať.

Vôbec nebrali ohľad ani na testy DNA, ktoré potvrdili, že Jessica a jej manžel Wardell Jasper sú naozaj biologickými rodičmi Maxa. „Omega žiadala od nás sumu takmer  22 000 dolárov (cca. 19 000 eur), ale my sme medzitým väčšinu peňazí minuli. Povedali nám, že máme teda požiadať o Maxovu adopciu, čo by nás vyšlo na 7000 dolárov (6000 eur),“ opísala Jessica problémy so spoločnosťou. Nakoniec si najali právnika, ktorému sa podarilo „bitku“ so spoločnosťou vyhrať a 10-mesačný Max sa konečne mohol stať súčasťou jeho skutočnej rodiny, v ktorej sa naňho okrem rodičov tešili aj starší brat a sestra.

Ako Jessica povedala pre New York Post, po prvýkrát videla syna osobne na parkovisku Starbucks a bolo to veľmi emocionálne silné. I keď je šťastná, že sú už spolu, je jej veľmi ľúto, že prišla o prvé dni, týždne a mesiace jeho života. „Tie sú veľmi dôležité pre vytvorenie puta a my sme boli o tento čas okradnutí,“ hovorí smutne. V súčasnosti vybavujú rodičia Maxovi rodný list, ako aj kartu sociálneho pistenia, čo tiež nie je úplne jednoduché a naťahujú sa s úradmi.

Oplodnenie druhého vajíčka, keď už je v maternici prítomný plod, voláme superfetácia. Nastáva v prípadoch neočakávanej ovulácie - tá sa bežne počas tehotenstva nevyskytuje, lebo väčšina žien prestáva vtedy produkovať vajíčka. Jessica trvá na tom, že ona a jej manžel dodržiavali pokyny lekára a kým nebolo potvrdené tehotenstvo, upustili od sexu.

Prečítajte si tiež:

Dvadsať fascinujúcich faktov o dvojčatách

Emily. Dievčatko, ktoré nedostalo šancu byť dieťaťom

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia