"Dekódujte" batoľa podľa znamenia zverokruhu

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-02 00:31:21 |

Čudujete sa niekedy, prečo niektoré deti treba prosiť, aby šli spať, zatiaľ čo iné sa rovno po kúpeli uložia bez rečí samy? Rovnako ako inokedy môžete z toho obviňovať vesmír...

Horoskopom netreba slepo dôverovať, no prečítať si aspoň pre zábavu čo nám hovoria, môže byť osviežujúce. Prečítajte si, čo hovoria hviezdy o temperamente vášho batoľaťa.

Vodnár (20. január – 18. február)

Múdre a šialené, vaše dieťa je plné prekvapivých výstredností a komentárov. Ale zatiaľ čo táto výrečnosť môže byť rozkošná, občas je aj vyčerpávajúca. Napriek tomu sa snažte oceniť snahu drobca o komunikáciu a nezahriaknite ho i keď rozpráva s nadšením dokola o tej istej veci. Čo sa týka disciplíny, hovorte logicky a tónom, akým by ste to hovorili staršiemu dieťaťu alebo dokonca vášmu rovesníkovi. Nikdy nepodceňujte účinok rozprávania – deti vodnári milujú rozprávanie. A okrem toho aj nekonečné čvachtanie sa vo vode.

Ryby (19. február – 20. marec)

Mimoriadne milé a kreatívne, deti Ryby sú rovnako nadané v umeleckom smere, ako aj pri utváraní priateľstiev. Ich bohatá predstavivosť môže priniesť so sebou časom isté zvláštne fixácie (napríklad precitlivenosť na niektoré zvuky či záľubu v nosení určitého oblečenia), ale to až keď budú malé Rybičky staršie.  Doprajte to svojmu dieťaťu aj teraz – ak miluje tričko s Mimoňmi, dovoľte mu ho nosiť aj týždeň. Tak bude spokojné. Vyhýbajte sa čo najviac obrazovkám, tak televíznym, ako aj počítaču, smartfónu či tabletu. Elektronika dokáže vaše dieťa tak pohltiť, že v nom potlačí vrodenú tvorivosť.  

Baran (21. marec – 19. apríl)

Najiskrivejšie znamenie zverokruhu, hlučné deti, ktoré sú všade. Majú silnú vôľu a potrebu byť stále v pohybe, preto patria na ihriská a von do prírody. Keď je malý Baran vnútri, nečudujte sa, že vám skáče po posteli. Vaša najväčšia výzva? Snažiť sa udržať „ohnivého“ ducha Barana v hraniciach určených pevnými zásadami.

Býk (20. apríl – 20. máj)

Toto v rodine pevne zakotvené dieťa, vedené Venušou, prejavuje svoju lásku a láskavosť k najbližším už od útleho detstva. Preto sú Býci najšťastnejší, keď môžu visieť mame na sukni. Ide o najsilnejšie rodinne založené znamenie zverokruhu, ktoré je v svojej podstate veľmi vyrovnané. Obvykle sa Býci skoro naučia chodiť na nočník. Upozornenie: Keď sa Býk cíti ohrozený alebo nekomfortne, bije sa ako o život. Vtedy je dobré podať mu vankúš, na ktorom môže vyventilovať svoje pocity.

Blíženci (20. máj – 21. jún)

„Prečo si dávaš riasenku?" „Prečo musím jesť brokolicu?" „Prečo nemajú psy prsty?"  PREČO – to je  veľmi obľúbené slovo zvedavého vzdušného znamenia, ktoré pomáha vášmu malému detektívovi objavovať svet okolo seba. Blíženci niekedy potrebujú pred spaním prečítať nie jednu alebo dve rozprávky, ale aj šesť, lebo ich zvedavosť nemá hranice. Niekedy je to naozaj ťažké, no nesnažte sa malého Blíženca „odpálkovať“, ale odpovedajte mu a vysvetľujte všetko, o čo sa zaujíma. Veľmi dôležitá je mimika, ktorú si podrobne všíma.

Rak (21. jún - 22. júl)

Ako ste si určite všimli, váš malý Rak miluje hranie sa na dospeláka, či už to znamená montovanie v otcovej dielni, "upratovanie" kuchyne alebo vozenie bábik v kočíku po dvore. Nepomôže si – Rak je od narodenia prirodzeným živiteľom. Na druhej strane tejto emocionálnej danosti je to, že Raci majú tendenciu byť silno fixovaní na mamu, od ktorej sa na rozdiel od Býkov, ktorí sú tiež silne rodinne založení, nedokážu odpútať ani v neskoršom živote. To im môže spôsobiť raz silné emocionálne problémy.  Deti narodené v znamení Raka sú náchylné na nočné desy a hrôzy, preto je veľmi dôležité, aby ich izbička bola extra útulná a bezpečná. Potrebujú silnú škrupinu, aby sa cítili v bezpečí...

Lev (23. júl - 22. august)

Zdá sa vám, že vaše dvojročné batoľa má až veľmi silné záchvaty hnevu? Zdá sa vám to správne. I keď Lev je jedno z najšťastnejších a najšarmantnejších znamení zverokruhu, jeho dramatické prejavy sú bezkonkurenčné. Existujú dva spôsoby, ako dramatičnosť Levov udržať na uzde – potrebujú veľa chvály za dobré správanie a treba im naplniť dni mnohými aktivitami, aby vedeli v noci dobre spať a ráno sa nebudili unavení a rozzúrení ako levy.

Panna (23. august – 22. september)

Prírodné znamenie, ktoré miluje čistenie svojich hračiek, bez problémov si ustieľa posteľ a od malička pripravuje popoludňajšie občerstvenie. Nevýhodou tohto znamenia je, že Panny sú dosť nepružné, ak príde k nejakým zmenám v plánoch. Stačí vynechať pravidelný večerný kúpeľ a prejsť hneď na čistenie zubov a oheň je na streche. Je dobré učiť Panny od malička adaptovať sa aj na nepredvídané situácie, pričom je potrebné rešpektovať ich potrebu poriadku.

Váhy (23. september – 21. október)

Poznáte deti, ktoré sú úplne vystrašené z cudzích ľudí? Tak potom to určite nie sú Váhy. Sladké, priateľské a vo všeobecnosti šťastné Váhy sú odborníkmi na vytváranie priateľstiev a musíte vynaložiť veľa úsilia, aby ste ich naučili komu môžu a komu nemôžu dôverovať. Tieto batoľatá ťažko chápu, prečo nemôžu robiť veci, ktoré považujú za "správne" (prečo si napríklad nemôžu piatykrát za sebou pozrieť Ľadové kráľovstvo alebo zjesť štyri balíky lentiliek, keď im chutia). Vhodné je v takýchto situáciách požiadať ich, aby vám vysvetlili svoje pocity. Najlepšie sa osvedčila stará dobrá logika –najmä ak im dovolíte po vzájomnej dohode vybrať si z viacerých možností.

Škorpión (21. október – 21. november)

Najtajomnejšie znamenie zverokruhu. Títo malí introverti sú úplne šťastní, keď sa hrajú sami, nanajvýš s jedným kamarátom alebo s niekým z rodiny.  Škorpión je veľmi chytrý a má tendenciu byť super talentovaný v umení – vyskúšajte hudobný nástroj, maľovanie či iný druh sebarealizácie. Najväčší nedostatok? Tieto deti sú náchylné na vývoj komplexu "moje!". Pracujte tvrdo na tom, aby ste učili malého Škorpióna štedrosti a chváľte ho vždy, keď požičia svoju hračku alebo sa dobrovoľne o niečo podelí.

Strelec (22. november – 21. december)

Ide o významného prieskumníka zverokruhu. Strelec je plný energie a vždy sa „vplíži“ do šatníka alebo sa nepozorovane vytratí z ihriska. Máte pocit, že večne je tam, kde nemá čo hľadať. Na druhej strane chcú byť Strelci v očiach ostatných za „peknučkých“, tak sa snažia dodržiavať pravidlá. Toto treba využiť a vyzdvihovať to. Pre tieto zábavu a dobrodružstvo milujúce deti je mimoriadne dôležitá zmes slobody a konzistencie. Z podstaty svojej povahy nie sú naprogramované na počúvanie „nie“.

Kozorožec (22. december – 19. január)

Tieto zemské deti potrebujú čas strávený vonku. Sú šťastné, keď rodičia môžu byť na ne hrdí. („Mami, pozri sa, čo som urobil!"). Doprajte im ten pocit častejšie. Vymýšľajte úlohy, ktoré dokážu splniť a potom sa tešiť z vašej hrdosti na ne. Pozor, Kozorožcov neraz môže prepadnúť zlá nálada a uzatvárajú sa do seba. Fixujú sa na nejakú knihu, hračku alebo pesničku. Zaujmite ich niečím iným, ale nie nasilu. Sadnite si na zem a tvárte sa, že sa hráte, resp. začnite sa nejako hrať. Zvedavosť Kozorožcovi nedá a pripojí sa k vám. 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pravdivý horoskop o deťoch, ktorý vám možno otvorí oči

Deň narodenia: Čo hovorí o osobnosti dieťaťa

Fotogaléria

thinsktock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia