Fúúha, toto všetko vyviedli deti rodičom

Fúúha, toto všetko vyviedli
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-29 12:01:06 |

Rozbil práve potomok váš najobľúbenejší hrnček na kávu a vám praskajú nervy? Niektorí rodičia by boli radi, keby sa deťom „podarilo“ iba toto....

Doškriabané či rozbité obrazovky na televízoroch, zničené notebooky či nové auto poumývané kameňmi. Aj s takýmito pikoškami zo života s deťmi sa zverili niektorí rodičia na stránke reddit.com. Rodičia tiež priznali, že deti zničili toho omnoho viac ako iba materiálne veci a jedna mama sa dokonca priznala, že vďaka dieťaťu jej zostalo už natrvalo zjazvené oko. Predstavujeme vám najlepšie priznania, resp. odhalenia, čoho všetkého sú deti schopné.

Keď som bola dieťa, mama stratila diamantový snubný prsteň. Bola zdevastovaná. O desaťročie neskôr, keď sme čistili veci na garážový výpredaj, sme ho objavili zaseknutý v mojom domčeku pre Barbie. (sugarcunts)

Raz som kúpil v garážovom výpredaji detskú klenotnicu pre neter. Keď som ju chcel zabaliť, všimol som si vzadu skrytú zásuvku. Bol v nej diamantový náhrdelník a diamantový prsteň. Vrátil som ich žene, od ktorej som klenotnicu kúpil. Bola mi nesmierne vďačná. Šperky sa stratili pred niekoľkými rokmi a nedúfala, že sa ešte niekedy objavia. (speakshibboleth)

Kedysi som opravoval počítače z domu. Raz mi doniesol kamarát opraviť hernú konzolu, ktorá mala hodnotu približne 2 300 dolárov. Za opravu mi dopredu zaplatil 150 dolárov. Musel som nahradiť pevný disk a potom znova nainštalovať systém Windows, všetky ovládače a práca mi zabrala celý deň. Potom som to odložil, aby si to cez týždeň mohol kamarát prísť zobrať. Na druhý deň zostala so štvorročným synom opatrovateľka. Nebola síce najúžasnejšia, ale nebola veľmi drahá a malý ju mal rád. Večer mi žena zavolala a povedala, aby som si sadol. Rozmýšľal som, kto zomrel. Ona mi však oznámila, že celý kuchynský stôl je pokrytý počítačovými súčiastkami. Syn sa rozhodol opravenú konzolu do posledného kúska rozobrať a pomáhal si pri tom aj kliešťami. To, čo nešlo samo, vytiahol nasilu. Potom všetko roztriedil podľa farieb a veľkosti. Skoro som stratil vedomie a nervovo sa zrútil. Naškrabať 2 300 dolárov nebolo v našich silách, aj keby sme predali naše ojazdené auto, ktoré sme často využívali. Rozobrať konzolu na toľko častí muselo trvať dlho, to sa nedalo za malú chvíľu. Opatrovateľka priznala, že mu to dovolila, lebo malý jej povedal, vraj on také veci robiť môže. Dostala výpoveď. To by normálna žena predsa štvorročnému dieťaťu nedovolila. Keby jej povedal, že sa môže hrať s nožom, tiež by mu to dovolila? S manželkou sme spočítali úspory a zistili sme, že ak nekúpime niektoré lieky, ušetríme na jedle a čistiacich prostriedkoch a zaplatíme neskôr nájomné a ďalšie pravidelné platby, mohli by sme známemu peniaze v nasledujúcich troch mesiacoch po častiach vrátiť. Keď som mu volal, od nervozity som sa triasol. Keď som mu opísal situáciu, nerobil z toho veľký problém. Aj tak vraj práve uvažoval nad kúpou nového počítača. Dokonca som mu nemusel vôbec nič zaplatiť. Ale aj tak, ako to mohla opatrovateľky dovoliť? (punkwalrus)

Môj syn, než mal nejakých 5 rokov, nikdy nespal v noci dlhšie ako 3 – 4 hodiny, takže som bola permanentne unavená. Jedného dňa, keď mal 2 roky, sedela som na podlahe a on sa mi hral s vlasmi. Mala som ich dlhé po pás. Veľmi sa mi to páčilo a podriemkavala som pri tom.  Po nejakom čase som si spomenula, že musím ísť nakúpiť niečo do Walmartu, tak som vlasy narýchlo zopla, schytila malého a išli sme. Všimla som si, že ľudia po nás nejako divné pozerajú, niektorí zízali, iní vyzerali pobavene. Nevenovala som tomu veľkú pozornosť a cestou z obchodu sme sa ešte zastavili v parku, aby sa pohral. Tam sa situácia zopakovala. Začalo mi to byť nepríjemné, ľudia naozaj zízali na mňa. Keď som prišla domov a pozrela sa do zrkadla, pochopila som. Z vlasov mi vytŕčalo šesť rôznych Pánov zemiakov. Vôbec som ich necítila a chodila som s nimi po celý čas na verejnosti bez toho, aby som o tom tušila. (PhyTola)

(Potato Head - amazon.com)

 


Sedem lekcií, ktoré nám dá život s deťmi


Moje oko. Keď mala dcérka šesť mesiacov, sedela mi na kolenách a mala v ruke nejakú hračku. Zrazu ju niečo rozrušilo a silno rozhodila rukami. Hračka vďaka tomu skončila v mojom oku. Absolvovala som tri operácie, no namiesto zlepšenia prišlo ešte zhoršenie. Aj tvar oka sa zmenil. Rozhodla som sa, že nebudem s ňou o tom hovoriť, až pokým nebude dospelá. Aj keď sa bude pýtať, prečo mám jedno oko také divné. (Euthy)

Mali sme 90-litrovú nádrž so slanou vodou, v ktorej bol koral a jedna ryba. Keď som raz odišla na nočnú zmenu, syn chcel byť užitočný a na noc všetko odpojil z elektriky, tak ako sme to robili my. Až na to, že nádrž sme nikdy neodpájali... Manžel si to nevšimol a keď som sa ráno vrátila, ryba bola mŕtva a v izbe bol dosť výrazný zápach.(Cathyg-99)

Moje dieťa sa rozhodlo umyť moju novú dodávku... so skalami. Dokonale, na mnohých miestach až na plech. (Stone)

Otec objednal úplne nový veľký krásny čerešňový drevený kuchynský stôl. V deň, keď nám ho doručili, sestra sa k nemu priblížila a celou silou do neho zahryzla. Doteraz ho aj s jej vyrytým chrupom majú rodičia v jedálni. (Leaning-tower-off)

Sused pracoval v diamantovej štvrti v New Yorku. Jeho manželka za tie roky dostala od neho množstvo diamantových šperkov. Jedného dňa ich všetky vyčistila a nechala na uteráku v kúpeľni, aby sa vysušili. Ich dcéra v predškolskom veku sa rozhodla mame pomôcť a poumývať šperky – na toalete. Spláchla ich a jej mama tak úplne o všetky prišla. (Mysid)

Moja žena je učiteľka. V ich škole má každé dieťa pridelený iPad na vzdelávacie účely. Po skončení školského roku je potrebné všetky vyčistiť a obnoviť pôvodné nastavenia. Manželka ako obvykle pozbierala pred prázdninami od všetkých 22 detí iPady a priniesla domov, že ich vymaže. Položila si ich do pracovne a išla robiť niečo iné. Keď prišla späť, naša malé dcérka sedela na podlahe a hrala sa s nimi. Za tých pár minút stihla rozbiť na 16 obrazovky a na ostatných síce boli, ale funkcia dotykovej obrazovky bola preč. Manželka mala v škole čo vysvetľovať... A dcéra si ten výprask na zadok bude pamätať ešte aj v starobe. (DrJack3133)

So sestrou sme zničili kuchyňu. Mama bola v práci a zdá sa mi, že otec užíval nejaké tabletky na spanie, aby bol oddýchnutý do roboty a tak spal. Moja sestra a ja (4 a 6) sme chceli ísť plávať. Keďže nemal s nami kto ísť, skrsla mi v hlave perfektná myšlienka. Urobíme si bazén z kuchyne. Nanosili sme do nej zvonku veľa piesku, zablokovali sme vetracie otvory a dvere. Potom sme zapchali drez a pustili vodu. Otec sa prebudil až vtedy, keď sme už mali v kuchyni asi 5 cm vody. Rodičia museli meniť podlahu, pracovnú dosku aj maľovať. (ahamak)

V období dospievania som zobrala svojho priateľa do otcovej vínnej pivnice a ukradli sme odtiaľ jednu fľašu vína. Bola odložená bokom a mysleli sme si, že je to nejaká taká navyše. Ukázalo sa, že išlo o neuveriteľne vzácne staré víno, ktoré dostal otec od dedka, ten od svojho otca a ten ešte od jeho otca. Vysoká bola najmä sentimentálna hodnota. A my s priateľom sme ho vypili niekde v lese a fľašu sme odhodili. Otec mi to nikdy nezabudol. (beezerback)

Moje dieťa zničilo televízor, tablet, dva smartfóny, chladničku, nos mojej ženy a toaletu. Je to veľmi náročné dieťa. (Deckard)

Keď som bol dieťa, zobral som kladivo a rozbil obrazovku na televízore. Chcel som sa dostať k Harrymu Potterovi. Nefungovalo to. (Justhere)

Keď bola moja, dnes 18-ročná, dcéra maličká, vzala mi z kolien MacBook, zatvorila ho, opatrne položila na zem, sadla si na moje kolená a objala ma...  A potom celou silou skočila na MacBook. (FangPyre)

Spýtal som sa mamy. Akú najdrahšiu vec som ja so súrodencami zničil... vtom brat z druhej izby vykríkol: „Ich životy.“ Tak nejako to je. Ale asi by nás aj tak nevymenili. (Jason)

Prečítajte si tiež:

Zbavte sa piatich návykov, ktoré kazia deti

V tomto spočíva tajomstvo šťastného dieťaťa

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia