Tehotenstvo Kate riadne trápi: Zvracia aj 30-krát denne

Tehotenstvo Kate riadne trápi:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2017-09-05 16:15:38 |

Kate strávila pondelok, keď Kensingtonský palác oficiálne oznámil jej tehotenstvo, v spoločnosti mamy Carol.

Posledné dni nie sú pre Kate práve najpríjemnejšie. Napriek radostnému očakávaniu prírastku do urodzenej rodiny mladá vojvodkyňa trpí neznesiteľnými nevoľnosťami a tak väčšinu dňa trávi v posteli a na toalete. Určite si zaslúži obdiv, lebo podobnými problémami si prešla pri obidvoch predchádzajúcich tehotenstvách, no neodstrašilo ju to. Pri prvorodenom Georgovi  (4) bola dokonca s hyperemézou, teda nadmerným dávením, aj hospitalizovaná a svoje si odtrpela aj pri dvojročnej Charlotte.  Stavy, počas ktorých zvracia aj 30-krát denne, trvajú zvyčajne do štvrtého mesiaca tehotenstva. V pondelok, keď Kensingtonský palác oficiálne druhý stav Kate oznámil, tá trávila čas v spoločnosti svojej mamy, ktorá ju prišla povzbudiť. Určite jej mamina prítomnosť aspoň trošku pridala na nálade a upokojila ju.

(Carol Middleton)

Okrem toho, že Kate je tehotná, čaká rodinku už vo štvrtok ďalšia veľká udalosť – prvý školský deň princa Georga. Vojvodkyňa  dúfa, že nevoľnosti jej dovolia synčeka odprevadiť , no všetko sa uvidí až ráno. Ako však podľa zdroja blízkeho palácu, Kate pre to „urobí maximum.“ George bude navštevovať súkromnú prípravnú školu Thomas's School v Battersea najuhozápade Londýna. Práve nástup malého princa do školy bol dôvodom, prečo sa rodina presťahovala zo svojho vidieckeho sídla Anmer Hall späť do Kensingtonského paláca, kde bude tráviť väčšinu času. Škola sa nachádza zhruba 40 minút cesty od paláca.

(Takto kráčal pred dvomi rokmi George prvýkrát dfo škôlky.)

Pár neplánoval oznámiť tehotenstvo tak skoro, nevoľnosti  však neumožňujú Kate plniť si oficiálne povinnosti a tak im nezostávalo iné, len vyjsť so správou von. Je totiž veľmi neobvyklé, keď bez predchádzajúcich oficialít zruší svoju účasť na verejnom podujatí. Vždy, keď sa tak doteraz stalo, bola buď tehotná alebo chorá. Podľa médií je v súčasnosti  vojvodkyňa medzi 8. až 12-tym týždňom tehotenstva a pôrod možno očakávať v apríli alebo v máji budúceho roka.

Jedným z prvých komentujúcich po oznámení tehotenstva bol Williamov brat Harry, ktorý vyhlásil, že je „veľmi, veľmi šťastný.“ Radosť vyjadrila aj kráľovná Alžbeta II., ktorá sa už nevie šiesteho pravnúčaťa dočkať. Všetci veria, že jej zdravie aj napriek pokročilému veku bude ešte dlho slúžiť.  Harry môže po ohlásení ďalšieho tehotenstva Kate na kráľovský trón úplne zabudnúť. Malý synovec alebo neter ho posunú na šiestu priečku čakateľov – prvým je princ Charles, po ňom princ William, nasleduje princ George, princezná Charlotte, piatu priečku obsadí ešte nenarodené princiatko a Harry je až na konci.  

(princ Harry)

Samozrejme, špekuluje sa už aj o mene nového princa či princeznej a stávkové kancelárie prijímajú stávky. Spomedzi dievčenských sú favoritkami Alice a Victoria, pri chlapčenských sú v hre najmä Arthur a Albert.

Kate sa nikdy netajila túžbou mať viac deti. Sama vyrástla v rodine s tromi deťmi a svoje detstvo po boku sestry Pippy Matthewsovej a brata Jamesa Middletona vždy označuje za šťastné. Súrodenci majú k seba stále veľmi blízko. 

Prečítajte si tiež:

Takto to seklo Georgovi a Charlotte na svadbe tety Pippy

Princ George si bude zvykať na uniformu

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia