Pripravte si osviežujúcu pochúťku - výbornú polievku Gazpacho

Pripravte si osviežujúcu pochúťku
Ilustračné foto
2017-08-19 00:30:58 |

Sezóna paradajok, uhoriek, paprík a ďalších obľúbených druhov zeleniny je tu. Prečo nevyskúšať niečo osviežujúce? Ponúkame vám recept na výbornú studenú polievku Gazpacho.

Autorkou dnešného receptu je blogerka Veronika Svobodová a môžeme potvrdiť, že vyskúšať výborné gazpacho sa naozaj oplatí. Príprava je veľmi jednoduchá a môžete do nej zapojiť aj ratolesti. Takže, poďme na to!

Čo budeme potrebovať?

  • 1 veľkú uhorku, olúpanú a nakrájanú na tenké plátky
  • 1,5kg olúpaných paradajok, očistených od semiačok
  • 2 nadrobno nakrájané póry
  • 1 polievkovú lyžicu nadrobno nakrájanej zelerovej vňate
  • 6 nadrobno nakrájaných bazalkových lístkov
  • 3 lyžice repkového oleja 
  •  šťavu z jedného citróna
  • soľ a korenie
  • ľad

Postup:

Olúpanú a na tenké plátky nakrájanú uhorku dáme do cedidla, posolíme a necháme odstáť 20 minút. Medzitým si olúpeme paradajky. „Ja som ich najprv zaparila horúcou vodou, išlo to oveľa jednoduchšie. Následne som ich prekrojila a očistila od semiačok. Je to trošku “pipľačka”, ale výsledok stál za to,“ radí Veronika. Takto pripravené paradajky dáme do mixéra a mixujeme, až kým z nich nemáme hladké pyré, ktoré vylejeme do hrnca.

 Uhorku scedíme od prebytočnej vody a papierovými obrúskami, ktoré vsiaknu ďalšiu nadbytočnú tekutinu, ju osušíme. Následne uhorku v mixéri rozmixujeme do hladkej zmesi.

Uhorkovú zmes pridáme do paradajkového pyré a potom pridáme i nadrobno nakrájaný pór, zelerovú vňať a bazalku. Osolíme a okoreníme. Pridáme k tomu šťavu z citróna, ktorú si predtým rozšľaháme s repkovým olejom Flaviol a všetko spolu zamiešame. Takto pripravenú polievku vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním dáme do polievkovej misky pár kociek ľadu a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť! :))

Fotogaléria


Foto: Veronika Svobodová, Flaviol
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia