Rozkošnej Millie by háro bez fénu nevyschlo

Rozkošnej Millie by háro
Zdroj: youtube.com
2017-04-07 13:30:33 |

Nemá ešte ani rok, ale vlasov má toľko, čo niekto ani za celý život. Už hneď po narodení chodili malú vlasaticu všetci obdivovať. Je to bojovíčka, ktorá si veru obdiv aj zaslúži.

Keď sa Millie pred 11 mesiacmi narodila, jej mama Meg O'Halloran neverila vlastným očiam. Šibalské očká dcérky na ňu pozerali spod hustej čiernej hrivy. Od tej doby sa jej hriva stala ešte impozantnejšou,. Meg sa neraz stretáva s otázkou, či sú to dcérkine vlásky alebo jej nasadila parochňu.

 „Keby som jej vlasy denne nefúkala fénom, neuschli by jej,“ hovorí Angličanka Meg. Ako dodáva, procedúra s česaním a fúkaním trvá celú večnosť. Millina hriva je v porovnaní s inými deťmi v jej veku taká hustá, že aj mnohí ľudia z ich mestečka Barnstaple si myslia, že je omnoho staršia. Kým bežne majú deti ešte jemnučké vlásky ako páperie, jej vlasy pripomínajú skôr vlasy dospelých. „Nechcú veriť tomu, že nemá ešte ani jeden rok,“ usmieva sa mamina.

Milline krásne vlásky sú dôvodom k obdivu, omnoho väčší si však zaslúži za svoju statočnosť. Narodila sa totiž o päť týždňov skôr s hydrocefalom, teda nahromadenou tekutinou na mozgu. Podstúpila už dve operácie, počas ktorých jej prebytočnú tekutinu odsávali. Všetko zvládla a rodičom robí len radosť. I keď to nie je najdôležitejšie, Meg sa teší aj z toho, že jej nemuseli ostrihať krásne vlasy. Vyholili jej ich iba na niekoľkých miestach, no aj tie jej rýchlo dorástli.

Starostlivosť o nevšednú hrivu nie je jednoduchá a vyžaduje si denne dávku detského šampónu, kondicionéru, zložitého rozčesávania a spomínané fénovanie. Našťastie, dosť trpezlivosti má mama aj dcérka a nad strihaním neuvažujú. „Stojí to za to,“ tvrdí Meg. Vďaka nevšednej hustej hrive je Millie dobre zapamätateľná a keď Meg volá napríklad doktorke, stačí povedať, že príde „s tým vlasatým dievčatkom“.


Za týmto bábom sa otáčajú všade, kde sa objaví


Millie patrí k ďalším deťom, ktorým príroda nadelila nevšedne husté vlásky. Podobnou hrivou sa môže pochváliť aj osemmesačná Bella Cole, ktorá tiež prišla na svet s riadne hustou šticou.  Jej mama Philippa Rabbitts už ani neráta, koľko ľudí ich počas prechádzky zastavilo a pýtala sa, či má Bella parochňu alebo sú to naozaj jej vlasy.

Zaujímavá je aj tým, že je veľmi drobná a tak si ju neraz mýlia s bábikou. „Vtipkujeme, že jediná vec, ktorá na nej rastie, sú vlasy,“ hovorí mama. Pre isotou jej dali urobiť aj genetické testy, aby zistili, prečo je taká malá a vlasy jej rastú veľmi rýchlo. Vyzerá to tak, že je zdravá a o nejaký čas svojich rovesníkov dobehne. 

I keď aj rodičia Bellysa natrápia s kefovaním a fénovaním, robia to s láskou. Jediný problém je, že dievčatko fénovanie neznáša, no keď skúšali vlasy vysušiť uterákom, nešlo to. Rodičia svorne konštatujú, že i tak by bola škoda ostrihať ju. „Chcem, aby vyzerala ako Rapunzel (z rozprávky Na vlásku), keď bude staršia,“ vysvetľuje mama Philippa. 

Prečítajte si tiež:

Aká matka, taká Katka: Toto dcéra zdedila po mame

Je to parochňa? Rozkošná Heather má hlavu plnú vlasov

Fotogaléria


Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia