Máte problémy so spánkom? Chce to viac sexu!

Máte problémy so spánkom?
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-03 00:30:21 |

A je to potvrdené! Ak sa noc čo noc prehadzujete a neviete zaspať, riešením je sex. Vedci zistili, že výrazne napomáha k lepšej kvalite odpočinku.

Určite to poznáte. Po celom dni strávenom v robote alebo pobehovaním okolo ratolestí netúžite po ničom inom, len po posteli, no spánok nie a nie prísť. No a ak máte doma malé deti, môžete potvrdiť, že takmer so 100-percentnom istotou sa preberú práve vo chvíli, keď sa vám konečne podarí pohrúžiť do snov. No a tak môžete celý proces nekonečného zaspávania absolvovať nanovo. Niet divu, že na druhý deň vyzeráte ako po riadnom fláme.

Čo s tým? Vedci majú pre vás riešenie. Pred tým, ako sa uložíte k spánku, si zasexujte. V prípade, že sa dopracujte aj k orgazmu, bude váš spánok ešte kvalitnejší. Lepší spánok vás zase nabudí k častejšiemu sexuálnemu životu a túžbe po intimite.  


TIP: Sex a manželstvo: Ak to má klapať, tieto 4 kroky majte na mysli


Zatiaľ čo niekto si môže na podporu nočného spánku vybrať meditáciu, relaxačnú hudbu, mlieko s banánom alebo čaj, vy by ste sa mali podľa odborníkov rozhodnúť pre sex. Ten sa totiž najmä u rodičov menších detí dostáva do úzadia a mnohé vzťahy sa rozpadnú len pre to, lebo partneri si prestanú rozumieť v intímnej oblasti. Kvalitný spánok, po ktorom budete vyzerať sviežo, by tak mohol byť jedným z lákadiel, prečo sa k intímnym chvíľam s partnerom vrátiť, i keď na ne možno práve v tejto životnej etape práve výraznú chuť nemáte.

„Z našich predbežných údajov je viac ako zrejmé, že spánok po sexe je kvalitnejší. Štúdia tiež zistila, že kvalitný spánok zvyšuje sexuálnu túžbu na nasledujúci deň, a to najmä u žien. V číselnom vyjadrení je to o 14 percent ,“ hovorí austrálsky spánkový odborník, ktorý sa na štúdii podieľal, Michele Lastella. Ak teda patríte k tým, ktorí majú so spánkom ťažkosti, mali by ste dať záverom tohto výskumu šancu. 

Prečítajte si tiež:

Päť dôvodov, prečo mať sex s manželom každý deň

Tri kroky, ktoré oživia váš sexuálny život aj pri deťoch


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia