Skúste to s originálnymi adventnými kalendármi

Skúste to s originálnymi
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-27 10:45:40 |

A je to tu opäť. Už táto nedeľa je prvou adventnou a vo štvrtok máme prvý decembrový deň. Čo to znamená? Predsa, že treba vyložiť adventné kalendáre!

Klasikou sú adventné kalendáre s malými čokoládkami, ktoré kúpime v každom obchode s potravinami. Či sa rozhodnete pre tie najlacnejšie alebo pre tie najdrahšie, v kvalite čokolády veľký rozdiel nie je. Dokonca, niekedy sa v tých drahých ukrýva viac palmového tuku a cukru než v tých lacnejších. Na druhej strane, keď dieťa zje denne jednu takúto malú čokoládku, jeho stravovacie návyky ani zdravie to nijako neovplyvní. Ak vám však záleží na každom kúsku jedla, ktoré vaša ratolesť dá do úst, vyberajte adventné kalendáre, ktoré obsahujú kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaovej sušiny. Okrem čokoládiek už dnes v kalendároch nájdeme aj gumové cukríky či malé lentilky. Je len na vás, pre ktorú variantu sa rozhodnete.

Napriek tomu, že kúpiť adventný kalendár v obchode je najpohodlnejšie, dnes sú trendy skôr doma vyrobené originálne kalendáre. Možností je neúrekom a na ich výrobu je možné použiť čokoľvek – od roliek toaletného papiera, cez vrecovinu až po medovníkové cesto. Prinášame vám pre inšpiráciu niekoľko nápadov, ako by mohol tohtoročný adventný kalendár vašej ratolesti vyzerať.

Adventný kalendár z medovníkov je nielen originálny, ale ja zdravý a voňavý.

 

Ak si neviete predstaviť adventný kalendár bez čokolády, môžete to vyriešiť takto.

 

Ak si dáte trochu viac práce, 24 vyzdobených vrecúšiek určite dokážete vyrobiť. Naplňte ich podľa vlastnej fantázie.

 

Keď pre vás strihanie a šitie nie je španielksou dedinou, adventný kalendár môžete celý ušiť. 

 

Ak vám je bližší papier a lepidlo než ihla a niť, vyrobte takéto adventné škatuľky.

 

Takúto adventnú hru naozaj nemá každý! Je len na vás, ako ju urobiť pre deti zaujímavou!

 

PS: Myslite už aj na blížiaceho sa Mikuláša, ktorý bez balíčka prísť nemôže.  My vám ponúkame možnosť jeden taký vyhrať v našej facebookovskej súťaži. Musíte však správne vyriešiť mikulášsku matematickú hádanku. 

Stačí kliknúť na náš facebookový príspevok nižšie a hrať!  

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia