Dovolenku v trópoch s deťmi si dobre rozmyslite!

Dovolenku v trópoch s
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-29 13:45:07 |

Výber dovolenky s malými deťmi nepodceňujte. Prednosťdajte menej náročným krajinám, ubytovaniu v hoteli na dobrej úrovni a nechajte si dosť času na prípravu.

„Podmienky vyhovujúce dospelým môžu byť pre deti nevhodné alebo zaťažujúce," vysvetľuje hlavný hygienik SR Ivan Rovný. S deťmi do troch rokov neodporúča cestovať do tropických krajín. Podotýka, že okrem veku je dôležitý aj zdravotný stav detí, pred plánovanou cestou je nutné poradiť sa s detským lekárom, prípadne na oddeleniach pre cudzokrajné choroby. „Treba zvážiť cestovanie s chronicky chorými deťmi so špeciálnou liečbou alebo diétou," upozorňuje.

TIP - Dovolenka s deťmi: Tie najlepšie destinácie

Na cestu do cudziny odporúča vziať so sebou dostatok hračiek či kníh. Deti do jedného roka by vôbec nemali byť vystavované slnečnému žiareniu. U tých starších sú vhodné opaľovacie krémy s faktormi 30 až 50, samozrejmosťou je pokrývka hlavy.


Detská pokožka sa slnku sama bráni iba päť minút!


Návštevu lekára pred cestou do iných krajín by nemal opomenúť ani dospelý. Dôležité je to najmä u ľudí, ktorí idú do krajín s nízkym hygienickým štandardom. „Lekár by mal poznať účel cesty, dĺžku predpokladaného pobytu, typ ubytovania, prostredie či spôsob stravovania," dodal. Ošetrujúci môže pacienta informovať o povinných či odporúčaných očkovaniach, liekoch na samoliečbu, prevencii niektorých ochorení či spôsobe, ako obmedziť riziká ochorení v zahraničí.

Prečítajte si tiež:

Lekárničku na dovolenku si naplňte už teraz

Máme pre vás pár rád pred odletom na dovolenku

 

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia