Tri kroky, ktoré oživia váš sexuálny život aj pri deťoch

Tri kroky, ktoré oživia
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2020-06-12 19:30:00 |

Utrpel váš sexuálny život príchodom detí na svet? Ak áno, nechajte si poradiť od expertky, ktorá odhaľuje tri kroky vedúce k znovuoživeniu vášho apetítu.

Mať dieťa často znamená presunúť dovtedy bohatý intímny život na druhú koľaj.  Ak si myslíte, že sa to zlepší, keď ratolesti odrastú, ste na omyle. Nedávny prieskum ukázal, že u rodičov dospievajúcich detí je to ešte horšie. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia veľa sexu nemajú a nie je to spôsobené tým, že by mali nedostatok spánku, boli by vyčerpaní alebo sa musia starať o malé dieťa. Jednoducho, čím sú deti staršie, tým je pre rodičov ťažšie nájsť si na intímnosti priestor a sexuálny život sa akosi automaticky zhoršuje.

Mať kvalitný intímny život pritom nie je zdravé iba pre rodičov, ale aj pre celú rodinu. Ak cítite, že už to nie je ono, urobte všetko pre to, aby ste dostali do svojich životov opäť romantiku.

Myslite najskôr na seba

Rodičia všetkých detí, bez ohľadu na ich vek, môžu mať pocit, že je sebecké myslieť najprv na seba a až potom na ne. V skutočnosti, ak napĺňate svoje potreby, ste spokojnejší a potom sú spokojnejšie aj ratolesti. Kým až 70 percent detí uvádza, že ich rodičia majú dobrý vzťah a to ich robí šťastnými, z rodičov si túto skutočnosť uvedomuje iba 30 percent. Nebojte sa toho – mať silný vzťah s partnerom neprospieva iba vám, ale aj deťom.

„Keď deti vidia, že ich rodičia sú k sebe ohľaduplní, láskaví a prejavujú si nežnosti, môže to mať pozitívnu odozvu v budovaní ich vzťahov v budúcnosti,“ hovorí manželská expertka Samantha Evans. Dospievajúce deti budú nad vašimi nežnosťami možno krčiť nosom a gúľať očami, ale je pre ne dôležité uvedomiť si, že fyzický kontakt je zásadný pre budovanie vzťahov.

Vytvorte si svoj priestor

Ustrážiť si súkromie je ťažké pri deťoch v každom veku. U tých najmenších je to jednoduchšie, lebo si nie sú vedomé toho, čo robíte a tak sa môžete oddávať intímnostiam v tej istej miestnosti, kde napríklad spia a nemusíte sa cítiť nepríjemne. Táto možnosť je k dispozícii, ak hovoríme o dojčatám a batoľatách.

Ak máte väčšie deti, trvajte na svojom súkromnom priestore – v spálni alebo inej miestnosti, ktorá bude patriť iba vám. Naučte deti, že je to váš priestor, ktorý musia rešpektovať. To, že tam máte intímnosti nie je žiadna hanba. Je lepšie, keď deti vedia, čo sa za dverami deje ako keby to netušili a nachytali by vás „v najlepšom“. Cítili by sa poníženejšie a nepríjemnejšie ako vy.

 
 

Nájdite si na seba čas

Tráviť spoločne čas je pre vzťah veľmi dôležité. Ak máte doma malé deti, poproste občas starých rodičov alebo známych, aby vám ich postrážili a vyrazte si niekam iba sami dvaja. Alebo zostaňte doma, no kašlite na upratovanie a varenie a venujte sa jeden druhému.

Ak máte staršie deti, pošlite ich na pár hodín ku kamarátom alebo do kina. Spoločný čas nemusíte využiť iba na rýchly sex, skúste maznanie, objímanie, bozkanie. Vneste do vzťahu romantiku.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia