Je v poriadku mať sex v izbe, v ktorej spia aj deti?

Je v poriadku mať
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-10-14 10:00:51

Otázka, či je normálne mať sex v izbe, kde spia aj deti, zamestnáva mnohých rodičov. Niektorí v tom nevidia nič čudné, iní hovoria, že je to choré. Čo na to psychologička?

Užívať si intímne chvíľky, vrátane pohlavného styku, v izbe, v ktorej spia s rodičmi aj deti, je podľa psychologičky Emmy Kennyovej normálne vtedy, ak hovoríme o dojčatách a batoľatách.  „Ak sa však bavíme o deťoch, ktoré majú päť či viac rokov, rodičia by mali mať istotu, že spia. Je však otázne, či je ich úsudok správny alebo deti spánok len predstierajú,“ upozorňuje.

Ako zdôrazňuje, na sexe nie je nič zlé, no ide o intímnu záležitosť rodičov, ktorú by mali takto aj vnímať. „Deti sa od narodenia učia, že rodičia sa majú navzájom radi a nemali by sme v nich budovať pocity hanby, no sex je niečo, čo nedokážu do určitého veku úplne pochopiť,“ vysvetľuje.

 

 

„Čo sa týka toho, či je OK mať sex, keď vaše dieťa spí v rovnakej miestnosti,  záleží na jeho veku a na tom, ako diskrétni ste,“ myslí si expertka na rodičovstvo Maeve Begley. „Udržiavanie iskry vo vzťahu a intimita medzi partnermi sú veľmi dôležité,“ zdôrazňuje. Ako hovorí, podľa väčšiny rodičov je možné mať pri zachovaní určitej diskrétnosti pohlavný styk aj pri spiacich deťoch.

Odborníčky však upozorňujú, že ak máte deti a budujte si nový vzťah, mal by zvíťaziť zdravý rozum! V počiatočných fázach je veľmi dôležité udržať sexuálny a rodinný život oddelené. Sex s novým partnerom v izbe, kde spia ja deti, je to posledné, čo by ste mali urobiť!

Prečítajte si tiež:

8 vecí, ktoré by deti vedieť nemali

Päť dôvodov, prečo mať sex s manželom každý deň

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie