Nenechajte si ujsť: Princ Charles ako rozkošné batoľa

Nenechajte si ujsť: Princ
Ilustračné foto
Zdroj: Clarence House, YouTube
2016-03-08 09:30:45 |

Toto sa naozaj nevidí každý deň. Clarence House, sídlo britskej kráľovskej rodiny, uvoľnilo zábery, na ktorých sa Alžbeta II. hrá so svojim vtedy ročným synom Charlesom.

Pri pohľade na „suchárskeho“ princa Charlesa si pri predstave jeho detstva v mysli vybavíme skôr unudené dieťa s vážnou tvárou a distingvovanými spôsobmi, než očarujúceho a veselého drobčeka. No div sa svete, po zhliadnutí videa z roku 1949, na ktorom je so svojou matkou, kráľovnou Alžbetou II, je to úplne iné. Rozkošný, ani nie ročný drobec, ktorého urodzená mama nabáda k chodeniu a bláznia sa spolu, je vážne „na spapanie“. Áno, je to naozaj princ Charles. Len o 66 rokov mladší a úplne bezstarostný!

Video ukazuje vzácne intímne rodinné chvíle, ktoré vtedy 23-ročná milujúca mama Alžbeta trávi so svojim pokladom. Clarence House zverejnil dojemné video z rokov 1949 a 1950 na Twitteri. Dôvodom je Deň matiek, ktorý v Anglicku oslujú skôr ako u nás. Krátky čiernobiely film sa volá Charles at Home (Charles doma).


Princ William zobral rodinku na prvú lyžovačku


Počas 50-sekundového videa môžeme vidieť, ako kráľovná nabáda malého princa k chodeniu pomocou očíslovaných kociek na podnose. Keď spadne, zostane sa hrať s nimi na zemi. Je úžasné vidieť, ako sa dnes strojený princ kedysi bezstarostne usmieval.


Aké darčeky dostávajú George a Charlotte?


Súčasťou klipu je aj scénka zvonku, v ktorej Charles odchádza  od vchodu domu v pančuškách a rozkošnom kabáte. Keď sa po chvíli otočí, v okne stojí jeho milovaná mama a máva mu.


Princ William je vďaka deťom emotívnejší


V ďalšej časti sedí kráľovná na pohovke s knihou na kolenách, zatiaľ čo sa blázni so synčekom a šteklí ho. Láska z videa priam sála...

(Túto dojímavú fotku, na ktorej sa Charles túli k mame, zverejnil Clarence House na Instagrame.)


Rané detstvo ovplyvňuje celý život človeka


Video režírovala súkromná sekretárka princa Filipa, Michaela Parker. Útržky videa boli po prvýkrát zverejnené počas kráľovského štedrovečerného vysielania v roku 2008 ako pocta kráľovnej Alžbety II. jej synovi a dedičovi Charlesovi oslavujúcemu vtedy šesťdesiatku. Kým ona vyzdvihla jeho kvality ako syna a otca princov Williama a Harryho, Charles zdôraznil, že Alžbeta je nielen milujúcom matkou, ale aj babkou a prababkou. Treba uznať, že k rodine je štedrá, veď napríklad vnukovi Williamovi a jeho manželke Kate darovala okrem iného aj nádherný vidiecky dom Anmer Hall v Norfolku nachádzajúci sa pozemku jej sídla Sandringham.

(Kráľovná Alžbeta II. so synom Charlesom, vnukom Williamom a pravnukom Georgom.)

Na britskom kráľovskom kanáli na YouTube sa video objavilo v roku 2013 a je súčasťou osobného archívu kráľovskej rodiny, ktorý je vedený v trezoroch Britského filmového inštitútu.

 

Fotogaléria


Foto: youtube.com, Clarence House
Zdroj: youtube.com, Clarence House

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia