Na krste princa Nicolasa prevládala elegancia

Na krste princa Nicolasa
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk
2015-10-12 13:30:31 |

Nebola to síce taká mediálna paráda ako pri krste detí Williama a Kate, no aj nedeľňajší krst švédskeho princa Nicolasa bol sledovanou spoločenskou udalosťou.

Spomínate si ešte na veľkolepé oslavy krstu britskej princeznej Charolotte, či jej bračeka Georga? Briti to skrátka vedia a všetko, čo sa v ich životoch udeje, vzbudzduje neskutočný mediálny záujem celého sveta. Iné princiatka toľko svetovej pozornosti nevzbudzujú, no ich život je rovnako honosný a ich krsty sú rovnako pompézne. Tak, ako nedeľňajší krst štvormesačného švédskeho princa Nicolasa Paula Gustafa, oficiálne princa Nicolasa. Ten sa narodil 15. júna a je šiestym v nástupníckej línii na trón. Syn švédskej princeznej Madeleine a jej manžela Chrisa s britsko-americkými koreňnmi, má doma sestričku Leonore Lilian Mariu, ktorá sa narodila vlani vo februári. Pár aj s deťmi žije v New Yorku.

(Pri slávnostnom krste Nicolasa nechýbala ani Leonore)

Že nejde len tak o nejaké obyčajné dieťa je zrejmé aj z toho, že Nicolas nemá len jedného či dvoch, ale hneď šiestich krstných rodičov.

Jedným z krstných rodičov je aj Nicolasov strýko, švihácky princ Carl Philip. Ten zarmútil v júni mnohé mladé dámy, ktoré si vedeli predstaviť po jeho boku práve seba, keď si zobral za manželku bývalú modelku plaviek a televíznu hviezdičku Sofiu Hellqvist. Zaujímavosťou je, že malý Nicolas sa narodil len dva dni po veľkolepej strýkovej svadbe.

(Carl Philip v júni počas svadobného dňa so Sofiou Hellqvist)

Nicolasa pokrstili v kaplnke Drottninghom nachádzajúcej sa na východe Štokholmu. Budúci oficiálny vojvoda z Ångermanland slávnostné chvíle predriemal.

Jeho otec, bankár Chris, zvolil na slávnostnú príležitosť pruhované nohavice, vestu smotanovej farby a modrú košeľu, všetko doplnené frakom.

Mamina Madeleine si dala na výzore ako obvykle záležať a zvolila róbu od svojho obľúbeného návrhára Valentina, v modeli ktorého sa aj vydávala a vlani krstila prvorodenú dcérku. V hodvábnych šatách midi dĺžky s potlačou, vínovočerveným kvetom vo vlasoch a lodičkách bola obrazom elegancie. Šaty sú súčasťou aktuálnej kolekcie módneho domu Valentino na jeseň/zimu 2015.

(Takáto nádherná bola Madeleine ako nevesta v júni 2013 v róbe od Valentina Garavaniho)

Fešný krstný otec Carl Philip zvolil slávnostnú uniformu vhodnú na takéto príležitosti. O tom, že mu sekla, netreba pochybovať.

Oči zvedavcov sa upierali aj na kráľovnú Silviujasne žiariacej modrej róbe s kabátom a klobúčikom a kráľa Carla XVI Gustafa. Tí sú okrem najmladšej Madeleine a Carla Philipa aj rodičmi princeznej Victorie.

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia