Pedofilné stránky sú plné fotiek detí zo sociálnych sietí

Pedofilné stránky sú plné
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-10-03 07:30:48 |

Polovicu fotografií na pedofilných stránkach tvoria nevinné fotky detí z pláží či ihrísk, ktoré na ne v dobrej viere pridali rodičia.

Vyšetrovatelia, ktorí riešia fotky na pedofilných  stránkach upozorňujú rodičov, aby boli pri zverejňovaní a zdieľaní fotografií svojich detí na sociálnych sieťach opatrní. Mnohé zo snímok, ktoré sa dostanú do rúk pedofilov, totiž pochádzajú z Facebooku a Instagramu.

Fotky s nevinnými deťmi pri normálnych každodenných činnostiach tvoria si polovicu obsahu nelegálnych stránok s detskou pornografiou. Vyšetrovatelia ich našli na webových stránkach v priečinkoch „Deti na pláži“, „Pekní chlapci sa hrajú v rieke“ či „Gymnastky“ a podobne.

„Fotky sú takmer vždy sprevádzané veľmi explicitnými a veľmi znepokojivými pripomienkami používateľov,“ komentuje to austrálsky detský bezpečnostný komisár Alastair MacGibbon. Pridáva, že používatelia si medzi sebou vymieňajú rôzne kontakty, e-mailové adresy a pozvánky na pripojenie sa na rôzne užívateľské kontá.


Tieto fotky na sociálne siete nepatria


Všetky nájdené nelegálne snímky bezpečnostní komisári odstraňujú. „Každá jedna fotka, ktorú sa podarí z týchto stránok dostať preč, znamená o jednu detskú obeť pedofilov menej,“ hovorí MacGibbon.




 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia