Pozná vaše dieťa zásady správnej osobnej hygieny?

Pozná vaše dieťa zásady
Ilustračné foto
2015-09-07 11:00:29 |

S výučbou správnych hygienických návykov treba začať už v útlom veku. Bohužiaľ, to sa neteší práve obľube u detí. Netreba sa však vzdať príliš ľahko.

Správna hygiena nie je len o čistom a upravenom vzhľade - je to aktívny spôsob, ako zabrániť šíreniu vírusov a baktérií. Dodžiavanie niekoľkých zásad pomôže predísť častým ochoreniam vášho dieťaťa. Tu je niekoľko tipov, ako naučiť dieťa správne sa starať o svoje zdravie:

1. Umývanie rúk: Zvyk číslo jeden, ktorý by si dieťa malo zapamätať, je dôležitosť umývania rúk. Väčšinou si ani neuvedomujeme, čo všetko robíme s našimi rukami počas dňa. Každým dotykom pritom napomáhame šíreniu rôznych druhov baktérií. Naučte svoje dieťa, aby si umývalo ruky po návšteve toalety, pred každým jedlom a po hraní sa vonku, a predídete tak šíreniu baktérií.

Skúste Dettol bezdotykový dávkovač mydla a okrem hygienickejšieho dávkovania mydla si užijú vaše deti aj veľa zábavy. Nový dizajn bezdotykového dávkovača Dettol je navyše menší a užší ako ten predošlý. Lepšie tak zapadne do interiéru vašej kuchyne alebo kúpeľne. Kúpiť si ho môžete v striebornom a bielom prevedení.

2. Hygiena na toalete: Neviete ako dieťa naučiť koľko toaletného papiera je akurát? Urobte si jednoduchú značku na stene. A nezabudnite im pripomenúť, že „práca“ nie je dokončená, pokiaľ nie je posledný kúsok papiera úplne čistý. Všetci chodíme na toaletu a rovnako ako umývanie rúk, je aj používanie toaletného papiera jeden zo základných hygienických návykov.

Mnoho detí má problémy zvládnuť tento konkrétny úkon. Najdôležitejšie je všetko vysvetliť s úsmevom a nikdy nedať najavo rozpaky. Ak ste v rozpakoch vy, vaše dieťa bude tiež, a môže si myslieť, že tento krok môže jednoducho preskočiť.

 

3. Vlasy a oblečenie: Aj keď nie je potrebné umývať vášmu dieťaťu vlasy každý deň (časté úmyvanie vedie k vysušovaniu vlasov a pokožky hlavy), je dôležité, aby si dieťa vlasy pravidelne kefovalo a rovnako pravidelne absolvovalo ich strihanie. Veľa detí neznáša kefovanie vlasov. Tento jednoduchý úkon však nielen udržiava vlasy úhladné a nezamotané, ale rovnako napomáha odstraňovaniu odumretých kožných buniek.

 

4. Veselý úsmev: Určite by ste mali začať čistiť svojim deťom zúbky skôr ako ich je vidno a viesť svoje deti k pravidelnosti od útleho veku. Ideálne je dohliadať na dieťa pri čistení zubov aspoň do predškolského veku. Starším deťom je vhodné ukázať aj správne používanie zubnej nite a ústnej vody. A netreba zabudnúť ani na jazyk. Deti často trpia zápachom z úst, ktorého pôvodom môže byť práve nesprávne čistenie zubov.

 

5. Kúpanie je zábava: Urobte z času na kúpanie zábavu a dovoľte svojim deťom zabaviť sa vo vani farebnými hračkami, špliechaním a striekaním! Práve špliechanie a striekanie pri umývaní napomáha dosťať vodu a mydlo aj na ťažšie dostupné miesta, ako napríklad za uši a pod pazuchy.

Viac sa dočítate na www.dettol.sk.

 

Fotogaléria


Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia