Uspať dieťa do minúty? Kniha švédskeho psychológa to dokáže

Uspať dieťa do minúty?
Kniha švédskeho psychológa uspáva deti veľmi rýchlo
Zdroj: Facebook.com
2015-08-18 00:30:24 |

Ktorý rodič by nechcel uspať po náročnom dni svoje dieťa čo najrýchlejšie? Švédsky psychológ Carl-Johan Forssén Ehrlin napísal knižku, pri čítaní ktorej drobci zatvárajú oči do minúty.

Príbeh v knihe sa volá The Rabbit Who Wants to Fall Asleep (Zajac, ktorý chce zaspať) a je napísaný takým spôsobom, že dokáže dieťa uspať za krátku chvíľu, psychológ sľubuje do do jednej minúty. Samozrejme, rodičia musia dodržiavať metodické pokyny ku knihe. „Ide o inovatívny a priekopnícky typ večerníčka, ktorý využíva sofistikované psychologické metódy. Tie sú vytvorené tak, aby sa dieťa upokojilo, rýchlo zaspalo a dobre spalo po celú noc,“ vysvetlil Forssén Ehrlin pre britský denník The Independent.  

Ako to funguje? Knihu musí rodič čítať veľmi pomaly a počas toho zívať. Ide o tzv. posilňujúce psychologické techniky, ktoré sa podľa Forssen Ehrlina prenášajú na deti a tie napodobňujú to, čo vidia u rodiča.


Top desiatka chýb, ktoré robíme pri uspávaní


Kniha sa v internetovom obchode Amazon stala veľmi rýchlo bestsellerom a má množstvo priaznivcov aj na sociálnych sieťach. „Som s knižkou spokojná, prvú noc som ju čítala moje trojročnej dcérke a zaspala naozaj rýchlo. Bežne vykrikuje a snaží sa vstať aj pol hodiny. Tentokrát mi uspávanie nezobralo ani desať minút,“ okomentovala knihu jedna z mamičiek na Facebooku.

 

Prečítajte si tiež:

Otcovia tvrdý spánok v noci často len predstierajú

Naučte dieťatko zaspávať samostatne bez trápenia

Fotogaléria


Foto: facebook.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia