Známe ženy, ktoré sa štyridsiatky nezľakli

Známe ženy, ktoré sa
Ilustračné foto
2015-02-10 01:33:41 |

Hovorí sa, že pri deťoch človek mladne a potvrdzujú to aj známe ženy zo zahraničného, ale aj domáceho šoubiznisu, ktoré s hrdosťou nosili bruško aj po štyridsiatke.

Na ženy, ktoré majú deti o niečo neskôr ako sme zvyknutí, u nás mnohí pozerajú cez prsty. Nie je to však nič neobvyklého a často nie je za tým honba za kariérou, ale rôzne iné dôvody. A koniec-koncov, ak sa aj žena rozhodne budovať si najskôr kariéru a až potom mať deti, je to len jej osobná vec a nikto nemá právo súdiť ju.  

I keď z lekárskeho hľadiska je ideálne priviesť dieťa na svet pred tridsiatkou, vyšší vek nie je automaticky kontraindikáciou či dôvodom problémov, aj keď riziko ich výskytu je určite väčšie. Ak už nie ste najmladšia, no po dieťatku túžite, nenechajte sa odradiť všeobecne rozšíreným názorom, že čas na dieťa ste už prepásli. Určite je vhodné poradiť sa s odborníkom a k ten nenájde vážne dôvody, prečo vám tehotenstvo neodporúča, len smelo do toho. Pozrite sa, ako týmto známym ženám bábätko po štyridsiatke prospelo.

Salma Hayek

Ohromujúca Salma (48), porodila dcéru Valentinu Palomu Pinault v 41 rokoch. „Je to trochu na nervy čakať tak dlho, ale je to ten najlepší čas... pretože ste urobili toľko iných vecí vo vašom živote,“ hovorí. Ako pripomína, keď žena porodí v 23 rokoch, myslí na veľa vecí, ktoré ju ešte čakajú, no keď sa stane mamou vo vyššom veku, môže sa už naozaj sústrediť na dieťa a užívať si každú minútu s ním.

Halle Berry

Halle Berry (49) otehotnela tiež po prvýkrát ako 41-ročná. Dnes je hrdou mamou dcéry Nahly (6) a  syna Macea, ktorého porodila vo veku 47 rokov. Keď vtedy otehotnela, priznala, že to bolo nečakané.  „Bolo to najväčšie, no zároveň najkrajšie prekvapenie môjho života, aby som povedala pravdu," vyhlásila.

 

Eva Mendes

Krásna herečka Eva Mendes (41) a kanadský idol Ryan Gosling privítali svoje prvé dieťa vlani v septembri, keď mala táto sexica 40 rokov. Ako povedala, až vtedy sa cítila naozaj pripravená na materstvo.

 

Alyssa Milano

Evina rovesníčka Alyssa Milano porodila dcérku Elizabellu tiež minulý rok v septembri. Tú už doma čakal braček Milo, ktorý oslávi tento rok v septembri štvrté narodeniny. Tento jesenný mesiac bude teda bývať v rodinke herečky v znamení osláv.

 

Gwen Stefani

Trojnásobná mama Gwen Stefani (44) porodila svojho tretieho syna menom Apollo Bowie Flynn Rossdale tiež minulý rok. Drobec sa narodil v marci a onedlho už bude parťákom dvoch starších bratov – osemročného Kingstona a šesťročného Zumu, ktorí patria k hollywoodskym detským módnym ikonám.

 

Amanda Peet

Americká herečka Amanda Peet (42), ktorú ste mohli vidieť napríklad vo filme Môj sused zabijak, má doma dvojmesačného chlapčeka. Spolu s manželom Davidom Benioffom, ktorý je spolutvorcom ságy Hra o tróny, sa tak tešia z prvého mužského potomka, ktorý pribudol k dvom sestričkám – sedemročnej Frances a štvorročnej Molly.

 

Uma Thurman

Uma Thurman porodila svojho tretieho potomka tiež vo veku 42 rokov. Dvorná herečka Quentina Tarantina dala dcérke, ktorá v júli oslávi tretie narodeniny, veľmi dlhé meno - Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson. No, aspoň sa o nej hovorí už od narodenia. Z predchádzajúceho manželstva má Uma deti Mayu (16) a Levona (12).

 

Nicole Kidman

Oscarová herečka Nicole Kidman (47) rodila prvýkrát v štyridsiatke. Dcéru Rose priviedla na svet v júli 2008. Jej sestra Faith Margaret sa narodila o dva roky neskôr.

 

Celine Dion

Po potrate a niekoľkých neúspešných pokusoch o umelé oplodnenie porodila dnes 47-ročná speváčka vo veku 42 rokov dvojčatá manželovi Renému Angélilovi. Nelson a Eddy prišli na svet v novembri 2010. Štvorroční súrodenci majú tiež staršieho brata René Charlesa, ktorý sa narodil v roku 2001.  

 

Kelly Preston

Kelly Preston (52) oznámila, že čaká svoje tretie dieťa s Johnom Travoltom, keď mala 47 rokov. Správa prišla len niečo málo cez rok po tragickej strate ich 16-ročného syna Jetta v roku 2009. Kelly nikdy nekomentovala špekulácie o umelom oplodnení alebo darcovských vajíčkach. Benjamina porodila v novembri 2011.

Mariah Carey

Mariah Carey (44) rodila prvýkrát po štyridsiatke a na svet priviedla rovno dve deti. Dvojičky Morrocan a Monroe prišli na svet v apríli 2011. Ktovie, či sa raz stanú fanúšikmi neodmysliteľného vianočného hitu ich mamy s názvom All I Want For Christmas Is You, bez ktorého si tieto sviatky snáď už ani nedokážeme predstaviť. Len tak na margo, za pôrod dostala od manžela Nicka Cannona zafírový náhrdelník a ružový diamant v hodnote 12 000 dolárov. No neroďte potom...

Madonna

Škandalózna speváčka, ktorá si nedá pokoj ani v 56 rokoch a veselo ukazuje svoj vypracovaný zadok, porodila syna Rocca v 41 rokoch. Keď mala 48, adoptovala syna Davida a o rok neskôr dcéru Mercy, obidvoch z Malawi. Tiež má dcéru Lourdes, ktorá je vo svojich 18-tich rokoch už tiež známa, najmä vďaka vlastnej módnej značke.

 

Marcia Cross

Hviezda seriálu Zúfalé manželky Marcia Cross (52), porodila svoje dvojičky – dievčatá Edenu a Savannah vo veku 44 rokov, vo februári 2007. Tehotenstvo síce nebolo ukážkové a herečka si užila svoje, no dnes sú to už veľké slečny, na ktoré je hrdá. „Po štyridsiatke už nie je čas premýšľať nad tým, či otehotnieť alebo nie,“ povedala.

Meryl Streep

Ďalšia hviezda strieborného plátna Meryl Streep (65) o súkromí rozpráva nerada, no deti sa dajú utajiť len ťažko. Najmladšie zo štyroch ratolestí porodila v roku 1991, keď mala 41 rokov.

Susan Sarandon

Susan Sarandon (68) bola presvedčená, že po pôrode prvej dcéry Evy Amurri v roku 1985 už nikdy nebude môcť mať pre endometriózu deti. Nebola to však pravda. Vo veku 42 rokov porodila Jacka Henryho a o tri roky neskôr, v máji 1992 Milesa Guthrieho.

Geena Davis

Ďalšia americká herečka Geena Davis (59), známa napríklad z filmu Dlhý bozk na dobrú noc, patrí k rekordérkam. Svoje prvé dieťa porodila vo veku 46 rokov! K dcére Alizeh Keshvar, pri tehotenstve s ktorou nemala ani jediný raz ranné nevoľnosti či iné problémy, pribudli o dva roky neskôr dvojičky – synovia Kian William Jarrahy a Kaiis Steven.

Brooke Shields

Do zástupu známych žien, ktoré rodili v neskoršom veku, patrí aj Brooke Shields (49), ktorá priviedla svoju druhú dcéru Grier na svet vo veku 41 rokov. Je zaujímavé, že kým prvú dcéru Rowan sa jej podarilo porodiť v 37 rokoch až po šiestich cykloch umelého oplodnenia, druhá bola počatá prirodzenou cestou. Ako vidno, príroda je naozaj nevyspytateľná.

Vo vyššom veku rodili tiež Jane Seymour (63) alias doktorka Quinnová či modelka Iman (60), ktorá mala zdravú dcéru Alexandriu vo veku 45 rokov. Spomedzi známych žien u nás, ktoré priviedli dieťa na svet tiež okolo štyridsiatky, možno spomenúť moderátorku Martinu Šimkovičovú alebo riaditeľku súťaže krásy Silviu Lakatošovú. Zo susednej Českej republiky sú príkladom speváčky Ilona Csáková či Bára Basiková, ale aj topmodelka Simona Krainová.

Fotogaléria


Foto: sita.sk, profimedia.sk, flickr.com, wikimedia commons.com, archív
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia