Ako predať na eBay kočík za 15.000-násobnú cenu?

Ako predať na eBay
Ilustračné foto
Zdroj: dailymail.co.uk
2015-01-22 12:45:39 |

Britský otec troch detí vďaka komickému opisu kočíka, ktorý ponúkol na aukčnom portáli na predaj, možno odíde z aukcie výrazne bohatší než bol doteraz.

Joel Andresier (39) zo Southamptonu nastavil pôvodne cenu zelenej buginy značky Phil & Ted v internetovej aukcii na 9,99 libry (cca 13 eur). Dnes má hodnotu vyše 155 000 libier (vyše 202 000 eur).

Tento kočík predstavuje všetko, čo zničilo môj nízko nákladový život bez detí,“ uviedol inzerát v internetovom dražobnom dome eBay. Opísal ho tiež ako zvratkami detí poznačené „zelené monštrum“ a „zelený Albatros“, ktorý mal doteraz na krku a bude rád, keď si túto ťarchu na seba zavesí zase niekto iný. „Tento kočík bol kúpený pred mnohými rokmi proti mojej vôli, lebo ja som nechcel mať žiadne deti,“ tvrdí vtipný ocino.

Kým mnohí užívatelia s Joelom sympatizujú a fandia mu, našlo sa samozrejme sa zopár kritikov, ktorí inzerát označili za úbohý a takýto otec si podľa nich nezaslúži mať deti. Nič to však nemení na tom, že vďaka vtipu a úprimnosti cena kočíka výrazne stúpla a jeho hodnota sa po sedemdňovej aukcii vyšplhala na 156 505 libry (vyše 204 000 eur). Bežne sa podobné buginy, dokonca v lepšom stave, predávajú na eBay zhruba za 100 libier (130 eur). Aktuálna predajná cena nových podobných kočíkov značky Phil & Ted sa pohybuje od 399 libier (520 eur) do 638 libier (832 eur). Jednoznačne tak možno konštatovať, že ak budú peniaze naozaj vyplatené, Joel Andresier vyjde z aukcie lepšie ako dobre.

Na inzerovanom kočíku jasne vidieť, že bol naozaj používaný a nie je práve najčistejší. Andresier radí všetkým, ktorí uvažujú o kúpe už používaného kočíka, aby neverili inzerátom ponúkajúcim ich bez akéhokoľvek poškodenia. „Títo ľudia sú klamári a darebáci, lebo nič, čo prichádza do styku s dieťaťom, nemôže zostať úplne bez škvrnky,“ vysvetľuje dôvod, prečo kočík nijako výrazne nečistili.

Zo sumy, ktorá pri kočíku svieti, sa nevie spamätať. „Kúpil som si autá, ktoré stoja menej ako táto bugina. Môj otec tiež kúpil dom, ktorý stojí menej ako tento kočík,“ hovorí. Rovnaký šok prežíva aj jeho manželka Susan, ktorá hovorí, že iba chceli vypratať garáž, lebo ich deti, ktoré majú dnes sedem, šesť a štyri roky, sa už určite v bugine voziť nebudú. Preto aj dali na kočík smiešnu cenu, lebo niekomu by sa mohol zísť napríklad na prevážanie nejakého tovaru a podobne.

„Napriek tomu, čo manžel v popise inzerátu uviedol, je to dobrý otec a miluje svoje deti – no, alebo aspoň to navonok tak dobre hrá,“ hovorí so smiechom. Napriek tomu, že výchova troch detí je podľa nej náročná, nemenili by.

Krásna kôpka peňazí s najväčšou pravdepodobnosťou u sympatickej rodinky však neskončí, lebo naň prihadzovali pravdepodobne skôr z recesie alebo sympatií ľudia pod rôznymi vymyslenými prezývkami. Ak sa však predsa len tak stalo, Joel už vie, na čo by ich použil. Ako praktický človek myslí na budúcnosť a hovorí, že by ich odložil na také situácie v živote, kedy sa mu určite zídu. Hodia sa napríklad vtedy, keď sa deti stretnú s drogami či akoholom a bude potrebné vybaviť liečenie. Vidno, že ocino je riadne sarkastický a ani napriek hlúpym poznámkam sa svojho štýlu humoru vzdať nemieni.

Fotogaléria


Foto: dailymail.co.uk, cnbc.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia