Nemôžeme ísť von: Päť aktivít ku dňu detí pre naše chorľavé ratolesti

Choré dieťa
Ilustračné foto photl.com
Zdroj: photl.com
2023-06-04 17:00:00 |

Sviatok detí je aj víkendovou príležitosťou pre množstvo veselých i náučných podujatí. Deti jazdia na koňoch, strieľajú z luku, pretekajú sa vo vreciach. Len tie naše chúdence chytili akýsi vírus a už týždeň sme s nimi doma. Ako teda oslávime ich sviatok?

Dieťaťu je už lepšie, ale ešte musí ležať. Pochopiteľne sa nudí. Tu je päť inšpirácií, ako ho zabavíte a zároveň podporujete jeho kreatívne myslenie. 

1/ Schovajte obľúbeného malého plyšáka v posteli, v pyžame, pod vankúšom. Najprv dajte potomkovi hádať, čo hľadá: Predmet, druh hračky, farbu, tvar. Potom dieťa hračku hľadá a vy ho motivujete: „Zima, zima, teplejšie, teplo, horíš!“

2/ Položte mu za chrbár vankúš, aby sa mu pohodlne sedelo. Dajte mu veľký podnos alebo ľahkú drevenú doštičku. Na nej si môže vyfarbovať omaľovánky alebo modelovať figúrky z plastelíny. Paplón chráňte pred znečistením starým uterákom.

3/ Každé dieťa sa rado hrá na doktora. Väčšia bábika alebo plyšový macko bude skvelým pacientom, plastová striekačka alebo kuchynská tvarovačka krému poslúži ako injekcia. Ak máte plastový teplomer, môžete ho bez obáv dieťaťu požičať. Ešte malý blok na vypisovanie receptov a doktor môže začať ordinovať.

4/ Skúste spolu zostavovať rodinný rodokmeň. Namaľujte si strom a do jeho vetiev píšte mená jednotlivých členov rodiny. Dieťa si pripomenie, že má bratrancov a sesternice, tety, ujov, navyše si lepšie osvojí pojem rodiny, niečo sa dozvie aj o rodinnej histórii. 

5/ Objavte čaro spoločenských hier. Medzi najobľúbenejšie patrí pexeso, detské karty, domino alebo Človeče, nehnevaj sa. Nenechajte však dieťa samo, zapojte sa do hry a strávte s ním vzácny čas. Upratovanie či varenie počká, to sú neživé predmety a funkcie, ale vaše dieťa je živý tvor, ktorý vám príroda požičala len na krátky čas. Tvarujte ho svojou láskou a záujmom. 


Autor: © Zoznam/lun
Zdroj: eduworld

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia