Prerušilo sa vyučovanie už v 120-tich školách v Košickom kraji: môže za to toto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-18 08:00:00 |

Chrípka už stihla ,,zaútočiť" a v Košickom kraji si tento týždeň vyžiadala zatváranie niekoľkých zariadení. Dôvodom sú respiračné ochorenia. Pozrite sa, o aké oblasti ide.


Košice 16. decembra (TASR) - Tento týždeň pre zvýšenú chorobnosť v Košickom kraji prerušili výchovno-vzdelávací proces v 120 výchovno-vzdelávacích zariadeniach. Týka sa to 56 materských škôl (MŠ), 56 základných škôl (ZŠ) a osem stredných škôl. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach.
      Najviac takto zasiahnutých MŠ evidovali práve v Košiciach (13) a okresoch Spišská Nová Ves (12) a Košice-okolie (11). Zo ZŠ ich bolo najviac v okresoch Spišská Nová Ves (14) a Košice-okolie (11) a v prípade stredných škôl išlo o oblasť Košíc (4) a okresy Sobrance (2), Michalovce a Rožňava (po 1).
      Lekári v 50. kalendárnom týždni v kraji hlásili celkovo 13.407 akútnych respiračných ochorení (ARO), z toho bolo 1305 chrípke podobných ochorení (CHPO). „Oproti minulému týždňu je výskyt ARO vyšší o 23,1 percenta a výskyt CHPO je vyšší o viac ako 100 percent. Najvyššia chorobnosť na ARO bola zaznamenaná v okrese Spišská Nová Ves, najnižšia v okrese Košice IV," uvádza RÚVZ.
      Priebeh ochorení bol komplikovaný u 483 osôb, čo znamená 3,6 percenta. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na ARO sa nachádza vo vekovej skupine do piatich rokov.
      RÚVZ v Košickom kraji v tomto týždni zároveň hlási 266 prípadov ochorenia COVID-19.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia