Popraskané pery u detí? Len použiť balzam nestačí, skúste toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-23 15:40:00 |

Zima, chlad, mrznúce ruky aj tvár. Hoci, dieťatko naobliekate najlepšie ako viete, tvár zostáva odhalená. Čo robiť, ak nechcete, aby dieťatko malo popraskané pery?

Pokožka na perách je tenšia ako je to v prípade iných častí na tele. Vplyvom počasia a výkyvov teploty môže dôjsť k tomu, že sa pokožka popraská. Najmä v zime, keď je chladno, to môže na perách spôsobiť bolestivé ranky, opuchy, problémy pri jedení aj iné zdravotné komplikácie. Pozrite sa na niekoľko tipov, ktoré môžu dopomôcť, aby ste pery dieťatka ochránili aj v chladnom počasí, uvádza verywellfamilly.com.

Dbajte na to, že vaše batoľa príjma dostatok tekutín a nezanedbáva pitný režim. V domácnosti si môžete dopomôcť tým, že budete používať zvlhčovať zduchu. Ďaľším vhodným opatrením, ktorý ešte môžete urobiť predtým ako sa s dieťatkom vyberiete von do zimy je, že mu počas dňa občas poutierate pery. V prípade, že sú pery už mierne popraskané neváhajte mu dať balzam na pery.
 
V prípade pitného režimu sa pre malé ratolesti v rozmedzí od jedného až do troch rokov odporúča, aby pili aspoň 5,5 šálky tekutín počas každého jedného dňa. Môže ísť aj o iné záležitosti, akou je čistá voda. Napríklad, to môže byť mlieko, prípadne nejaká chutná ovocná šťava. Taktiež sa odporúča jesť ovocie, ktoré obsahuje dostatočné množstvo tekutín. Prípadne sem môžete započítať taktiež aj polievku.
 
Keď si všimnete, že si dieťatko oblizuje pery, snažte sa ho zastaviť. Práve toto môže spôsobiť popraskanie pier. Preventívnym riešením je, že mu jemne pošúchate pery zubnou kefkou, ktorá je vyrobená z jemných štetiniek.
 
Ďaším vhodným spôsobom je, že v prípade, že dieťatko ešte nemá popraskané pery, taktiež použijete balzam na pery. Vo všeobecnosti je vhodné používať taký, ktorý je vyrobený s obsahom včelieho vosku.  Z dôvodu, že napomáha k tomu, aby ochránili pery, napríklad pred nežiadúcim vetrom.
 
Hoci, počas zimného počasia nie sú slnečné lúče, až tak viditeľné je potrebné sa chrániť pred škodlivým UV žiarením. A to aj počas zimného počasia.
 
Preto je pediatrami odporúčané používať balzam na pery, v ktorom sa nachádza aj opaľovací krém. Napriek vašej snahe sa však môže prihodiť to, že dieťatko bude mať opäť popraskané pery. Vhodným riešením je, že mu natriete na pery balzam s liečivými účinkami, prípadne môžete použiť masť, ktorá je určená pre tento účel. V prípade, že sa vyskytne horúčka, krvácanie a ďalšie príznaky, neváhajte sa poradiť s lekárom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia