Ako na upchatý nos u dieťatka? Skúste toto

Ako na upchatý nos
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-17 19:00:00 |

Počas chladného počasia sa môže prihodiť to, že dieťatko prechladne. Sprievodným znakom môže byť to, že má upchatý nožtek. Ako si s tým poradiť?

Všimli ste si, že má vaše dieťko problémy so soplíkom? Pozrite sa na niekoľko overených možností priamo z domácnosti, ktoré odporúčajú aj odborníci, uvádza Parents.com„Nos novorodenca však môžete jemne vyčistiť fyziologickým roztokom a injekčnou striekačkou,“ hovorí Michael Rothschild, MD, ktorý pôsobí ako riaditeľ pediatrickej otolaryngológie nachádzajúcej sa v nemocnici Mt. Sinai v New Yorku. Ako ho správne aplikovať? Urobte to tak, že si dieťatko uložíte na jeho chrbát. Následne mu podržte hlavičku tak, že mu ju zakloníte smerom dozadu.

Pozor, je to však potrebné urobiť opatrne, aby ste dieťatku neublížili. Následne mu do nožteka aplikujete dve až tri kvapky fyziologického spreja, ktoré mu vstreknete do každej jednej nosnej dierky. V prípade, že sa rozhliadate po domácich prírodných prostriedkoch, ktoré by pomohli dieťatku s upchatým noštekom pomôcť, pozrite sa na nasledovné záležitosti.
 
V prípade, že má dieťatko upchatý nos je vhodné, ak si napustíte vaňu. Z dôvodu, že v súvislosti s liečbou upchtého nosa prospieva, ak si naparíte kúpelňu. Takže, keď je kúpelňa vodnou parou zaparená, je čas, aby ste tam zobrali aj svoje dieťatko a chvíľku tam s ním pobudli. Je možné, že to uvoľní hlieny, nachádzajúce sa v jeho nose. Pozor, neodpočúča sa dieťatko namáčať do horúcej vody. Mohli by ste ho popáliť.
 
Ďalej je vhodné sa podujať na to, že si zaobstaráte zvlhčovač studeného vzduchu. Zároveň je však potrebné ho pravidelne a dôkladne čistiť, aby ste sa vyhli tomu, že tam narastie pleseň a spôsobí to ďalšie zdravotné ťažkosti. Ďalej je vhodné sa zamerať na to, že dieťatku zabezpečíte dostatočný pitný režim a kvalitný spánok.
 
V prípade, že sa vyskytnú určité zdravotné ťažkosti, akým je problém s dýchaním je potrebné vyhľadať pomoc lekára. A to aj vtedy, že počujete, ako mu pomocou dýchania cez nos, začne v nose pískať. Taktiež aj v prípade, že má ťažkosti s kŕmením alebo sa u neho vyskytla aj horúčka. Najlepšie urobíte to, ak sa s lekárom poradíte vtedy, že dieťatku upchatý nos neustúpi do štyroch alebo prípadne do piatich dní.

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia