Potrebujete s dieťaťom k špecialistovi? Takto je to po novom!

Potrebujete s dieťaťom k
Ilustračné foto
Zdroj: gettimages.com
2021-12-01 11:30:00 |

Protipandemické opatrenia opäť zamiešali karty a po novom opäť výmenný lístok k špecialistovi nepotrebujete.

Informáciu TASR potvrdili všetky tri zdravotné poisťovne - Všeobecná zdravotná poisťovňa, Dôvera aj Union. Toto rozhodnutie argumentujú snahou spomaliť šírenie nového korovírusu, k čomu má napomôcť aj obmedzenie návštev všeobecného lekára z dôvodu potreby vystavenia výmenného lístka k špecialistovi.  Zdravotné poisťovne prihliadajú aj na zníženie mobility počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu.

Deti sú treťou vlnou postihnuté viac

Tretia vlna pandémie postihuje deti viac ako druhá. K najbežnejším prejavom patria teplota, únava a apatia. Jedným z príznakov je aj vypadávanie vlasov. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) však trvá na tom, že školy sa plošne na celom Slovensku zatvárať nebudú. Chce sa vyhnúť situácii z predchádzajúcich vĺn, keď deti fungovali prostredníctvom distančného vzdelávania z domu. Ako uviedol na sociálnej sieti, ak je škola na tom naozaj zle, nech ju regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) zatvorí na určitý čas. Ale nech nezatvára "na neurčito" každú jednu školu bez rozdielu, Nepáči sa mu, že "RÚVZ zatvárajú v mnohých prípadoch všetky školy v okrese. Bez ohľadu na to, či je v škole dobrá alebo zlá situácia," povedal. 

"Vieme, že plošné zatvorenie škôl nefungovalo na Slovensku, v zahraničí a je proti nemu aj Svetová zdravotnícka organizácia," pripomenul minister. Ako doplnil, pre dobro žiakov aj celej spoločnosti je dôležité, aby sa v čo najväčšej miere zachovalo prezenčné vzdelávanie. Minulý týždeň bolo u nás pozitívnych 1,7 percenta detí a žiakov v školách a 80 percent žiakov sa vzdelávalo prezenčne. 

Pre obmedzenie kontaktov sä zrušené všetky mimoškolské aktivity, v školách sú prijaté prísne protipandemické opatrenia a k spomaleniu šéenia vírusu by malo pripsieť aj zrušenie výmenných lístkov. Najviac by však podľa Gröhlinga k zlepšeniu situácie mohli dopomôcť dospelí tým, že sa zaočkujú.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia