Proti kašľu a hlienom pomôže aj mrkva

Proti kašľu a hlienom
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-25 00:30:46 |

Počasie si vyberá svoju daň a epidémia chrípky a jej podobných ochorení narastá. Okrem liekov, medu, cesnaku a cibule skúste proti nim bojovať aj mrkvou!

Mrkva patrí k bohatým zdrojom vitamínov skupiny B karoténu, z ktorého si telo vytvára vitamín A. Obsahuje tiež kyselinu listovú, ktorá je veľmi dôležitá pre tehotné ženy a pre správny vývoj plodu. Antioxidant betakarotén neutralizuje toxíny, preto by na tanieroch detí ani dospelých nemala chýbať nielen vtedy, keď sme chorí. 


Zopár babských receptov na bežné detské choroby


My vám prinášame jednoduchý recept na staroveký domáci sirup proti kašľu a zahlieneniu. Touto ľudovou medicínou môžete liečiť tak deti, ako aj seba. Prišla s ním jedna kolegyňa, ktorej ho poradil kamarát. Keďže viaceré z nás sa trápia doma s chorými ratolesťami, hneď sme sirup vyskúšali. Príprava je naozaj jednoduchá a za vyskúšanie to určite stojí!

Čo budete potrebovať?

pol kila mrkvy, 2-3 lyžičky medu a čistú vodu

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Tie varíme vo vode, kým nezmäknú. Potom scedíme cez sitko, ale vodu, v ktorej sme mrkvu varili, nevylievame. Počkáme, až trochu vychladne a rozmiešame v nej med až do úplného rozpustenia. Medzitým však máme čas popučiť alebo pomixovať uvarenú mrkvu na kašu. Tú vložíme do mrkvovej vody s medom a všetko dobre premiešame. Sirup, ktorý vznikne, je vhodné držať v tmavšej fľaši v chladničke.

Denne užívame 3 až 4 polievkové lyžice sirupu. To, či „zaberá“ by ste mali vidieť už po jednom alebo dvoch dňoch.

Prečítajte si tiež:

Banánový zázrak: Tento nápoj na kašeľ budú deti milovať

Suchý kašeľ tlmte, vlhký nepotláčajte

 

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia