5 skvelých TIPOV ako naučiť vaše deti UPRATOVAŤ: Budú makať ako fretky!

5 skvelých TIPOV ako
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-11 14:00:00 |

Je tu sobota a vy opäť raz bezradne pozeráte okolo seba a neviete, kde skôr začať s upratovaním? Chcete, aby vám deti pomohli? Máme pre vás skvelé tipy!

1. Spravte z upratovania zábavnú hru

Mnohé deti milujú súťaže a rôzne výzvy. Uložiť hračky, či upratať neporiadok v izbe za určitý stanovený čas vie byť veľká zábava. Použite "presýpacie hodiny" z nejakej hry, prípadne časovač na mobile. Ak ich pri tom ešte slovne povzbudíte, uvidíte to ich nadšenie v tvári. 

2. Zabezpečte deťom ich vlastné pomôcky na upratovanie

Mať vlastnú peknú handričku, či používať vlastný zmeták a lopatku, dodáva deťom pocit výnimočnosti. Pokojne im dajte do rúk aj vysávač a mop. Jasné, že to nebude upratané tak, ako keby to robila mamina... Avšak pre deti je ten pocit, že robia niečo ako "veľkáči", ozaj príjemný. 

3. Organizácia je veľmi dôležitá

Viacerí dospeláci nám dajú za pravdu, že ak majú veci svoje miesto, tak je všetko jednoduchšie. Rovnako tak je to aj s upratovaním. Síce vám správna organizácia spočiatku zaberie viac času, určite to ale za to stojí. Deťom sa bude oveľa jednoduchšie upratovať, keď všetky hračky budú mať svoje miesto, než aby len všetko mali nahádzať do jedného veľkého koša. 

4. Správna motivácia

Áno, občas sa stáva, že máte možno chuť na deti nakričať a povedať, že už sa na ten bordel nedokážete viac pozerať... Toto ale zrejme nebude tá najlepšia motivácia pre vašu ratolesť. Skúste nájsť iný spôsob, ako ich motivovať. Možno sa spýtajte, či chcú aby ich kamarát alebo kamarátka videli tento neporiadok, keď prídu na návštevu. Veľmi dôležité sú aj slová uznania a pochvaly. Nezabudnite svoj poklad oceniť peknými slovami za to, ako skvele mu to upratovanie ide. 

5. Mamina to uprace, ale...

Táto finta vie byť tiež celkom úspešná. Ak si vaše deti nechcú upratať, povedzte, že to urobíte vy. Avšak s tým, že všetky veci, ktoré nie sú na svojom mieste, dáte do veľkého úložneho koša a podarujete iným deťom. Uvidíte, ako rýchlo sa vrhnú na svoje milované hračky, aby ich dali hneď na miesto.   

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz
Zdroj: YouTube. com/ WhatsUpMoms

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia