Predstavujeme vám hviezdu skalickej pôrodnice: Toto je Julko

Predstavujeme vám hviezdu skalickej
Ilustračné foto
Zdroj: foto: pôrodnica Fakultnej nemocnice AGEL Skalica
2021-08-20 18:00:00 |

V pôrodnici Fakultnej nemocnice AGEL Skalica oslávili malé jubileum. Na svet tu prišlo 500. bábätko v tomto roku. Jeho miery sú veru úctyhodné.

Ročne príde v skalickej pôrodnici na svet viac ako 750 novorodeniatok. Tento týždeň majú dôvod na oslavu, lebo privítali 500. drobčeka. Malý Julko sa vypýtal na svet 17. augusta po druhej hodine popoludní a narodil sa s pôrodnou hmotnosťou 3980g a dĺžkou 51 cm. Pre 28-ročnú maminku Dominiku z Hlbokého je Julko už druhým dieťatkom, ktoré si odnáša zo skalickej pôrodnice. 

Kým doma na nich už čaká štvorročná Amálka s oteckom Martinom, užívajú si ešte maminka s Julkom starostlivosť personálu Gynekologicko-pôrodníckeho a Neonatologického oddelenia na spoločnej izbe v pôrodnici. „Ja všade odporúčam. Som spokojná na 100%, aj pri prvom aj druhom pôrode, aj čo sa týka lekárov aj sestier bolo všetko perfektné. Bonding musím tiež pochváliť, ja som spokojná, mamičky sa nemusia ničoho báť,“ zverila sa Dominika so svojimi dojmami z pobytu v skalickej pôrodnici.

Tento týždeň sa v skalickej pôrodnici vypýtai na svet aj piaty pár dvojičiek v tomto roku. Narodili sa s úctyhodnými pôrodnými mierami, Tamarka vážila pri narodení 2900 g a brat Alexko až 3500 g. Mamička Hanka je prvorodička zo Šaštína-Strážov a prístup personálu pôrodnice hodnotí tiež ako výborný. „Som veľmi spokojná, ako sa starajú o deti, aj ako mi so všetkým pomáhajú.“

V prvej päťstovke novonarodených detičiek v skalickej pôrodnici vedú chlapci nad dievčatami v pomere 282 ku 218.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: pôrodnica fakultnej nemocnice AGEL Skalica

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia