Táto fotka z pôrodu je fakt silná

Táto fotka z pôrodu
Ilustračné foto
2020-06-02 13:00:00 |

Výživová poradkyňa Mirelle Leguia s manželom sa rozhodli priviesť svoje dieťa na svet za pomoci náhradnej matky.Tento emotívny okamih zdieľali na sociálnej sieti.

Náhradné materstvo je skutočne najkontroverznejšia metóda asistovanej reprodukcie, ktorá má svojich zástancov aj odporcov. Na Slovensku o náhradnom materstve môžu neplodné páry iba „snívať“. Náš zákon náhradné materstvo neupravuje nijako presnejšie. Hlavnými sú kresťanské dôvody, preto sa o téme veľa nehovorí ani nepíše.  

Mirelle s manželom však možnosť využiť náhradné matersto mali a keď zlyhali predchádzajúce možnosti, zvolili túto cestu. Náhradná mama otehotnela v auguste 2019, v tom čase nik netušil, že o niekoľko mesiacov bude svet čeliť pandémii koronavírusu  a život miliónov ľudí sa skomplikuje. Termín pôrodu bol určený na apríl tohto roka a napriek všetkým možným aj nemožným opatreniam bábätko prišlo na svet. Je to syn a náhradná mama ho porodila doma. 

Pri Lucovom narodení boli náhradní rodičia, aj jeho budúci rodičia ktorí pri pôrode asistovali. A že to bolo veľmi silné a emotívne, dokazuje táto fotka, ktorú zdieľali na facebookových stránkach Peaceful birthing.

„Bolo to neuveriteľne, krásne a emotívne. Byť prvýkrát medzi ľuďmi bez rúšok a masiek a pri tejto neopakovateľnej chvíli. Po celej tej tragédii COVID-19, ktorej teraz čelíme, sme vedeli jediné - život ide ďalej. Boli sme svedkom zrodenia uprostred celosvetového zármutku. Teraz sme viac ako inokedy inšpirovaní silou ľudstva a vytrvalosťou lásky," píše sa v príspevku pri fotke, ktorá oslovila stovky ľudí. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: Facebook.com/PeacefulBirthing

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia