Prvýkrát porodila vo veku 68 rokov: A nebolo to jedno dieťa!

Prvýkrát porodila vo veku
Ilustračné foto
2020-04-28 09:30:00 |

Nemá ďaleko do sedemdesiatky, no namiesto obáv a karantény pre koronavírus ju zamestnávajú povinnosti čerstvej mamy – prvorodičky!

Margaret Adenuga (68) z Nigérie spolu s manželom Noahom (77), ktorí sa zobrali v roku 1974, tak veľmi túžili po bábätku, že svojho sna sa nevzdali ani vo vysokom veku. Margaret absolvovala tri kolá umelého oplodnenia a nakoniec sa zadarilo. Nedávno porodila nie jedno bábätko, ale rovno dvojičky – chlapca a dievčatko!

Ako šťastný čerstvý otec Noah povedal pre CNN, neúspešné pokusy ich nikdy neodradili a verili, že raz sa detí dožijú. „Som rojko a bol som presvedčený, že tento náš konkrétny sen sa splní,“ vyhlásil spokojne.

Deti prišli na svet cisárskym rezom minulý týždeň v utorok vo Fakultnej nemocnici univerzity Lagos (LUTH) v 37. týždni tehotenstva. Oficiálne o tejto udalosti informovali až o pár dní neskôr, aby mala Margaret čas na zotavenie. Bolo jasné, že médiá sa začnú o takmer 70-ročnú rodičku zaujímať.

 

Pôrodník Adeyemi Okunowo pre CNN povedal, že v nemocnici zhromaždili špecializovaný tím, ktorý celé tehotenstvo v naozaj vysokom veku monitoroval. „Ako staršia žena a prvorodička bola vysokoriziková a tiež preto, lebo čakala dvojičky.“ Ako vysvetlil, hoci staršie ženy sú prostredníctvom umelého oplodnenia schopné otehotnieť, zdravotné riziká znášajú najmä lekári, ktorí ich majú na starosti. „Existujú komplikácie súvisiace s vekom, ako napríklad predčasný pôrod. Je ich omnoho viac a môžu sa prejaviť priamo pri pôrode alebo aj po narodení dieťaťa,“ dodal.

I keď Margaret má na prvorodičku naozaj úctyhodný vek, rekordérkou nie je. Tou sa vlani stala 73-ročná indická žena, ktorá po umelom oplodnení tiež porodila dvojičky.  

Fotogaléria


Foto: CNN
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: cnn.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia