Takto vyzerá Mariino brucho 3 mesiace po pôrode trojičiek

Takto vyzerá Mariino brucho
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Insdtagram/tripplets from Copenhagen
2019-01-25 07:30:11 |

Na prehliadkové mólo by ju s ním asi nepozvali, no na to, že ešte v septembri schovávala v ňom trojičky, klobúk dole.

Maria z Dánska po celý čas dokumentovala, ako rastie jej brucho, v ktorom sa schovávali trojčatá. Pár dní pred pôrodom to už bolo riadne megabrušisko a bolo len ťažké predstaviť si, ako raz môže byť opäť „normálne“. Maria netajila sklamanie, keď sa krátko po pôrode videla v zrkadle. „Som sklamaná z toho, že moje brucho sa nezmenšilo ani mesiac po pôrode, dosť ma to prekvapilo. Stále vyzerá zvláštne a ovísa,“ napísala v októbri na Instagram, kde sa delí s ostatnými o svoje radosti aj starosti. Najaktuálnejšia fotka brucha je z decembra a komentár k nej je už o niečo veselší. Bruško sa evidentne zmenšuje, aj keď k dokonalosti má ďaleko.  

„Každý deň robím dychové cvičenia (alebo lepšie povedané v noci, pretože obvykle sa k tomu dostanem po nočnom kŕmení o 3:00). Ešte stále sa mám vyhýbať fyzicky náročnej záťaži. Tiež nosím korzet na brucho. Jednu až päť hodín približne 4-5 dní v týždni. V posledných pár týždňoch sa moje brucho konečne viditeľne zmenšilo, ale predo mnou je dlhá cesta,“ napísala. Gynekológ totiž pri prehliadke po šestonedelí zistil, že Maria okrem diastázy, teda rozostúpených brušných svalov trpí aj brušnou herniou (pruhom) a asi bude potrebná operácia. „Viac budem vedieť po návšteve nemocnice koncom februára,“ priblížila. Je z toho smutná, lebo ako priznáva, celá „brušná situácia“ je už veľmi únavná. Teší ju však, že sa zmestí do niektorých nohavíc, ktoré nosievala pred otehotnením. „Takže to je len začiatok,“ snaží sa byť pozitívna.

Maria to nenecháva na náhodu, poctivo cvičí aj s trénerkou. Tá skonštatovala, že dýchacie cvičenia prinášajú naozaj efekt i keď pôrod trojčiat si vybral svoju daň a mladá mama má ešte čo robiť, aby sa dostala do formy. Nejde iba o brucho, ale aj o držanie tela, ramená a ďalšie časti, ktoré bude treba spevniť.

 

Niekomu sa možno zdá, že Maria rieši triviálne veci a veľkosť či tvar brucha predsa nie je to najdôležitejšie na svete. Predstavte si však, že ani neviete ako, no čakáte namiesto jedného dieťaťa tri a kým predtým ste žili absolútne aktívne, cestovali ste a mali ste smelé plány, zrazu sa všetko zmenilo. K dvojročnému synčekovi Mikaelovi pribudli hneď dve sestričky a jeden braček. 

Materstvo zvláda mladá Dánka v pohode, dokonca si aj pri deťoch, ku ktorým noc čo noc vstáva, nájde čas a pridáva fotky na Instagram, zaujíma sa o svet okolo seba a práve preto je obdivuhodné, že nezanedbáva ani seba, ale maká na tom, aby bola opäť plná energie a sily. A áno, aj aby dobre vyzerala.

Marie vie ako na to!

„Včera sme s Andersom strávili sami prvú noc, odkedy sa pred tromi mesiacmi narodili deti. Začali sme vo veľkej talianskej reštaurácii a skončili v našom obľúbenom miestnom hoteli, len 10 minút jazdy na bicykli z domu. Rezervovali sme izbu s vlastnou vírivkou na streche,“ pochválila sa Maria krátko pred Vianocami. O deti sa im v tú noc starala Andersova mama s tromi kamarátkami.

„Taký luxus spať rovno 9 hodín! A také príjemné stráviť nejaký čas len my dvaja sami. Posledné tri mesiace sme boli viac ako spolupracovníci než ako manželský pár,“ vtipkovala Maria, ktorá priznala, že sa na bábätká a ich staršieho bračeka po jednej noci už veľmi tešili. Možno aj toto je návod pre unavené mamy, resp. páry, ako „dobíjať baterky“.

Prečítajte si tiež:

Fúha, aj takéto niečo sa môže stať po cisárskom reze

Úžasné fotky, koré ukazujú rozdielnosť ženských tiel po pôrode

 

Fotogaléria


Foto: Instagram/tripplets from Copenhagen
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia