Príbeh s dobrým koncom: Narodil sa v metre

Príbeh s dobrým koncom:
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-12-03 00:30:26 |

Také niečo sa nevidí každý deň. Mladá mama porodila priamo v metre. A to, ako sa zachoval dopravný podnik, je perfektné. Koho by to nepotešilo?

Príbeh sa odohral nedávno v Paríži. Nastávajúcej mame v poslednom trimestri zrazu odtiekla plodová voda a začala rodiť priamo v metre, ktoré práve zastavilo v stanici Glacière. Mala šťastie, vo vagóne sedel aj lekár, ktorý pomohol bábätku na svet. Matku so synčekom potom prepravili hasiči do nemocnice Cochin.

Dramatický pôrod si vyžiadal takmer hodinové zastavenie premávky v oblasti medzi stanicou a nemocnicou. Keďže sa to odohralo neskoro večer, Parížania to až tak nepocítili. Malý Ousmane, ako synčeka mama pomenovala, prišiel na svet o 22:40. V stredu bude mať už dva týždne. Obaja, on aj mamina, sú v poriadku.

Šéfstvo dopravného podniku RATP je z tejto udalosti veľmi nadšené a pripravili si pre statočnú mamu a jej synčeka milé prekvapenie. Ousmane sa bude môcť nasledujúcich 25 rokov voziť parížskym metrom úplne zadarmo. Ako povedal zástupca podniku, je to pre nich pocta. Veď je tak trochu aj ich dieťaťom..

Zdá sa, že pôrody v parížskom metre sú celkom obľúbené a oplatia sa. Podobnej pocty ako Ousmanovi sa dostalo v júni inému drobcovi, ktorý sa narodil v stanici RER Auber. Či sa len tie mamy neprevážajú tesne pred pôrodom v metre tak trochu naschvál :))

Viete si predstaviť taký pôrod v bratislavskej električke či trolejbude? To by bol inýn zážitok...

Prečítate si tiež:

Vo vývoji detí je hlavný 3. mesiac: Prečo je taký dôležitý?

Pôrodná asistentka netušila, že žena čaká dvojčatá

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az, ouest-france.fr

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia