Hrôza v pôrodnici: Bábätku odtrhli hlavu!

Hrôza v pôrodnici: Bábätku
Ilustračné foto
2017-12-30 16:26:24 |

Neopísateľný horor prežívajú v týchto dňoch rodičia z Argentíny. Pôrod ich vytúženého prvého bábätka sa zvrtol najhoršie ako mohol. Lekári dieťa ťahali na svet tak silno, že mu odtrhli hlavu.

Vianočný čas neprináša iba príjemné udalosti. Pre mladú rodinu z Argentíny zostanú dni po Vianociach navždy nočnou morou. Nešťastie sa odohralo v Tartagale na severozápade Argentíny, kde 30-ročná Reina Natalia Valazquez počas vianočných sviatkov začala mať ťažkosti. S manželom vyhľadala lekársku pomoc a dozvedela sa, že dieťa musí na svet priviesť predčasne. Bola ešte len v 22. týždni tehotenstva a napriek tomu, že dieťa nebolo otočené hlavičkou nadol, lekári sa rozhodli, že ho porodia prirodzenou cestou, keďže bolo ešte veľmi malé. Reina protestovala a žiadala cisársky rez, no lekári ju vraj odbili s tým, že momentálne v nemocnici nie je nik, kto by zákrok vykonal.

(Reina Natalia Valazquez)

Spočiatku sa zdalo byť všetko v poriadku. „Viem, že môj chlapček žil, sledovali ozvy a počula som tlkot jeho srdiečka,“ spomína si Reina. „Hneď ako mi odtiekla plodová voda, pôrodníčka Susan Gonzaga mi začala tlačiť na brucho a ťahať chlapčeka von, aj keď som necítila žiadne kontrakcie,“ povedala pre miestne médiá. Dieťa ťahali veľmi silno. „Cítila som to. Veľmi to bolelo. Povedala som doktorke, že mi ubližuje, ale zase ma len odbila, že mi neubližuje, nech som ticho a poriadne roztiahnem nohy. Napokon vybrali telíčko, no videla som len spodnú časť, neukázali mi ho celé,“ opisuje Reina. Vedeli prečo.

Okamžite ju chceli odviezť na operačnú sálu a keď sa Reina pýtala, prečo, museli sa priznať: „Povedali mi, že hlava dieťatka je stále vo mne.“ Tvrdí, že nikto jej nedal žiadne vysvetlenie, prečo jej neurobili cisársky rez a pôrod musel dopadnúť takto nešťastne. Manžel podľa nej išiel kúpiť plienky a keď sa vrátil, videl jedného z lekárov držať bezhlavé telíčko bábätka.

(Nemocnica, v ktorej k tragédii prišlo.)

Riaditeľ nemocnice Jose Fernandez na internetovej stránke InformateSalta informoval, že pre cisársky rez sa nerozhodli preto, lebo rodička už bola otvorená na 11 cm. „Dieťa bolo stále v pôrodných cestách a telo vyšlo prvé. Keď mala ísť von hlavička, došlo k takej silnej kontrakcii, že chlapčekovi odtrhlo hlavu,“ opisuje nešťastný pôrod. Hlavičku plánovali dostať von prostredníctvom cisárskeho rezu, ale ešte pred jeho vykonaním ju žena vysunula prirodzene spolu s placentou.

(Otec dieťaťa Ignacio.)

Bábätko odovzdali zničeným rodičom v bielej škatuli. Tí si údajne zavolal taxík a s pozostatkami drobčeka odišli domov. Argentínska prokuratúra potvrdila, že úmrtie dieťaťa začali vyšetrovať.

Prečítajte si tiež:

Toto je Vanellope, ktorá sa narodila so srdcom mimo tela

Táto žiarivá červená guľa je maternica vytiahnutá zvnútra

                                                                      

Fotogaléria


Foto: reprofoto El Grito Salta
Zdroj: thesun.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia