Svoje brucho považovala za nechutné, no zistila, že nie je

Svoje brucho považovala za2020-08-17 13:30:00 |

Kým niektorým ženám sa podarí po pôrode dostať rýchlo do formy, iným zostane na toto obdobie pamiatka v podobe nie práve najpríťažlivejšieho brucha.

Kristy nikdy nepatrila k štíhlym kráskam. Pre svoju plnšiu postavu sa v období puberty a dospievania dosť natrápila a neraz si poplakala. Pre to, aby aspoň ako-tak držala krok so svojimi štíhlymi spolužiačkami, musela toho urobiť omnoho viac ako ony. „Ako môžem byť sebaistá a sexi, keď vyzerám takto?“ pýtala sa neraz sama seba. Jej príbeh priniesol portál brightside.me.

Po pôrode Kristyn zostalo ešte viac kíl a nech sa snažila ako chcela, nevedela sa ich zbaviť. Ani strií a vyťahanej kože, ktorú neznášala. Podobne ako mnoho mám, aj ona cítila tlak okolia a snažila sa urobiť všetko pre to, aby sa dostala do takej formy ako pred pôrodom. Myslela si, že iba tak bude krásna. Postupne si však uvedomila,  že je dôležité, aby nielen ona, ale každá žena pochopila, že jej telo je krásne také, aké je...

Každé telo je dobré

Kristyn vyrastala a videla, ako televízii a obálky časopisov prezentujú len ženy určitej veľkosti a typu tela. Často preto trpela, že jej telo tak nevyzerá. Aj keď stretla na strednej škole svojho manžela, ktorý ju zahŕňal komplimentami, bola nervózna, keď jej hovoril, že je krásna. Bolo pre ňu ťažké uveriť, že krása je v oku pozorovateľa a že má mnoho podôb. Našťastie jej prvá láska sa nevzdala a materstvo jej pomohlo vidieť, že ženské telo nie je mierou jej krásy alebo hodnoty.

Krása sa nedá zmerať

Po pôrode prvého syna Benjamina Kristyn čítala veľa o o tom, čo robiť, aby získala naspäť svoje predpôrodné telo. Nedarilo sa jej však. Už mala plné zuby snahy o niečo, čo bolo pre ňu viac ako nemožné. Začalo jej veľmi prekážať negatívne stigmatizovanie ženského tela a rozhodla sa zdieľať na sociálnych sieťach, ako vyzerá jej skutočné popôrodné telo.

Bohužiaľ, ako vždy a všade sa našli ľudia, ktorí nešetrili kritikou a jeden komentujúci dokonca napísal, že jej telo je „veľmi škaredé“. Radil jej, aby „začala cvičiť a poriadne sa o svoje telo starala.“ Aj keď ju to snáď ako asi každú ženu zabolelo, nezdeptalo ju to. Naučila sa, že merať krásu podľa telesných proporcií je nemožné a ona sa už nikdy nepoddá negatívnym myšlienkam.

Moje telo bolo domovom mojich synov

Strie, jazvy a iné drastické zmeny na tele v dôsledku tehotenstva môžu byť pre každú mamu problémom. Kristyn si však uvedomila, aké šťastie mala, že mohla tento zázrak zažiť, pretože nie každej žene je to dopriate. „Vaša cena sa nedá definovať podľa vášho vzhľadu,“ odkazuje všetkým ženám, ktoré sa trápia pre svoje postavy. Najdôležitejšie je to, aký je človek zvnútra, dodáva. I keď to znie ako klišé, je to jedna veľká pravda, na ktorú netreba zabúdať. 

 

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia