Týchto 8 vecí môžete očakávať v 8. mesiaci tehotenstva

Týchto 8 vecí môžete
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2018-11-26 13:30:22 |

Ôsmy mesiac tehotenstva je tu a Vy sa už nemôžete dočkať svojho bábätka? Osem vecí, ktoré sú príznačné len pre 8 mesiacov tehotenstva.

Tento mesiac tehotenstva patrí k tým menej príjemným. Bruško je už veľké, ozýva sa chrbát, ste nemotorná a na príchod drobčeka na svet si ešte počkáte. Na druhej strane, pripravujete sa na niečo krásne a to vám dodáva energiu. Čo sprevádza 7. mesiac tehotenstva?1. Dýchanie je ťažké.

1. Dýchanie je ťažké

Vaše dieťatko rastie a Vaše vnútorné orgány sa stláčajú, teda aj pľúca. Takže chodenie či dokonca behanie po schodoch nepripadá v úvahu. Ôsmy mesiac je čas, kedy by ste mali sedieť, relaxovať a len tak sa povaľovať. 

2. Vaše dieťatko sa otočí hlavu dolu

V tomto období sa bábätko pripravuje na pôrod a tak sa otočí hlavičkou dolu. No pre vás to znamená ešte väčší tlak na močový mechúr. Aj keď navštívite toaletu každých 15 minút, je úplne normálne. Hlavne neprestaňte s pitím vody. Vy a vaše dieťa musíte ostať hydratované.

3. Priberanie sa spomalí

Mnoho žien tvrdí, že priberanie v ôsmom mesiaci tehotenstva sa takmer zastaví. No neplatí to pre všetky! Ak ste pribrali viac, ako ste chceli, zhlboka sa nadýchnite a pamätajte, že vo vašom brušku rastie nový život.

4. Bude vás páliť záha

Vzhľadom k tomu, že váš žalúdok má čoraz menej miesta, môžete zistiť, že malé, časté jedlá sú najlepší spôsob, ako sa vyhnúť páleniu záhy. Je pravdepodobné, že nebudete môcť jesť toľko, ako zvyčajne, dokonca aj vaše obľúbené jedlá budete musieť konzumovať s mierou.

5. Dieťatko v brušku začne rásť oveľa rýchlejšie

Tento mesiac vaše dieťa váži takmer 2 kg. Počas nasledujúcich štyroch až šiestich týždňov ešte priberie a vyrastie. To znamená, že rastiete aj vy. Môže sa stať, že vaše elastické nohavice sú oveľa pohodlnejšie ako akýkoľvek iné. V tomto štádiu tehotenstva je to presne to, čo potrebujete.

6. Vaše prsia

V tomto mesiaci Vám môže začať vytekať žltá tekutina z prsníkov. Vaše prsia sa tak pripravujú na výrobu materského mlieka. Kolostrum, mledzivo či "prvé mlieko" je pre vaše dieťatko počas prvých hodín nesmierne dôležité, kým Vaše materské mlieko úplne nepristúpi. Majte na pamäti, že ženy, ktoré prežívajú svoje druhé, tretie alebo neskoršie tehotenstvo, majú kolostrum skôr.

7. Vankúše sú váš najlepší priateľ

Keď už je Vaše bruško ozaj veľké a Vy máte pocit, že sa už ani ležať nedá, skúste sa podoprieť niekoľkým vankúšmi. Jeden vankúš pod hlavou a krk, druhý vankúš pod  bruško a tretí medzi kolená. To Vám isto pomôže a zaistí chýbajúci komfort.

8. Budete zabúdať

Ak máte problémy so zapamätaním si vecí, ktoré ste si pred časom normálne pamätali, nie ste v tom sama! Mnohé mamičky majú ten istý problém. Je ťažké sa koncentrovať alebo pamätať si veci počas tehotenstva a po narodení dieťaťa. Čo to znamená? Použite svojom chytrý telefón a ten Vám to zaručene pripomenie.

Ôsmy mesiac tehotenstva je často jedným z najzaujímavejších. Užite si tento mesiac tehotenstva najviac, ako sa dá! Ani sa nenazdáte a dieťatko sa už bude pýtať na svet.

Prečítajte si tiež:

Vo vývoji detí je hlavný 3. mesiac. Prečo je taký dôležitý?

7 vecí, ktoré môžete čakať v 7. mesiaci tehotenstva


Foto: thinkstock.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia