Bude to chlapec či dievčatko?

Bude to chlapec či
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2020-07-29 00:30:00 |

Rastie vám pod srdcom nový život, no ešte je priskoro na ultrazvuk, ktorý vám prezradí pohlavie bábätka? Alebo sa chcete nechať pri pôrode prekvapiť?

Dnešná technika je už ďaleko a tak sa okolo 20. týždňa tehotenstva obvykle dozvieme, či nosíme v brušku jedno alebo viac bábätiek, chlapca či dievčatko. Niektoré bábätká sú však prefíkané a svoje pohlavie jednoducho neukážu. Iné sa zase bez problémov predvedú, no maminy si  chcú nechať pohlavie ako prekvapenie pri pôrode. Nech je tak alebo tak, ženy nad pohlavím dieťatka, ktoré nosia pod srdcom, dumali odpradávna. Ponúkame vám zopár „povedačiek“ prechádzajúcich z generácie na generáciu, vďaka ktorým vraj aj bez ultrazvuku určíte, či budete mať chlapčeka alebo dievčatko.

Porozmýšľajte, akej polohe pri spaní dávate prednosť. Ak častejšie ležíte na ľavom boku, budete mať chlapca. Ak na pravom, dievča.

Sprevádzajú vaše tehotenstvo veľké nevoľnosti? Dievčatá nie sú vždy len sladučké. Práve malá princezná môže mať váš žalúdok „na vode“ na svedomí.

Ak sú vaše ruky počas tehotenstva suchšie než obvykle, chystajte modrú výbavičku. Ak sú, naopak, hebké, pravdepodobne budete mať dievčatko.

Dievča vraj nosíte pod srdcom aj vtedy, ak máte v tehotenstve plnšie líca.

Túžite po slaných pokrmoch, slintáte pri pohľade na praclíky, chipsy či popcorn? Znamená to, že na ceste je chlapček. Naopak, ak sa častejšie prichytíte pri túžbe po zmrzline, čokoláde alebo čomkoľvek sladkom, chystajte sa na dievčatko.

Na dcérku sa môžete pripravovať aj vtedy, ak máte veľmi často chuť na citrusy.

Máte akné a problémy s pleťou? Určite ste už počuli, že „krásu mame berie“ dievčatko.

Mení sa vám  nálada ako na hojdačke? Na svet príde dievčatko.

Ak sú váš vek a rok počatia zhodne párne alebo nepárne, budete mať dievčatko, ak je jeden údaj párny a druhý nepárny, budete mať chlapca.

Ak sa vám sníva, že porodíte dievčatko, v skutočnosti porodíte chlapca a naopak.

Smeruje vaše bruško dopredu? Očakávajte chlapca. Je vaše bruško viac široké ako špicaté? Ak veríte „povedačkám“, máte v ňom ukryté dievčatko.

Chcete sofistikovanejšiu predpoveď? Navlečte obrúčku na retiazku a  podržte ju vo vzduchu. Ak sa bude hojdať sem a tam, znamená to, že čakáte chlapca, ak do kruhu, dievčatko.

Keď sa stretnete niekde na návšteve s malým chlapcom a ten bude chcieť pohladiť alebo aspoň si obzrieť vaše bruško, je v ňom dievčatko. Ak vás bude ignorovať, budete mať aj vy chlapca.

Dajte si kúsok cesnaku. Ak jeho aróma bude presakovať cez vaše póry, môžete sa tešiť na chlapca, ak nebude cesnak cítiť, tak dievčatko.

Dieťa má tendenciu mať rovnaké pohlavie ako rodič, ktorý bol v čase počatia pokojnejší.

Ak je v tehotenstve váš pravý prsník väčší ako ľavý, malo by sa vám narodiť dievčatko. V prípade, že plnší je ľavý, bude to chlapček.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia