VAROVANIE PRE RODIČOV: Kupujete deťom plavky? Tejto farbe sa určite vyhnite!

Ilustračná foto
Ilustračná foto
Zdroj: Getty Images/Ariel Skelley
2023-05-21 19:00:00 |

Pomaličky, ale isto sa k nám blíži leto a dovolenková sezóna. Mnohé mamičky už pomaly pre svoje ratolesti chystajú letnú výbavu, do ktorej neodmysliteľne patria aj plavky. Viete, akým by ste sa mali veľkým oblúkom vyhnúť?!

S letom a kúpaním sa v bazénoch je spätých viacero nebezpečných nástrah. Jednou z nich je aj riziko utopenia sa. A hoci to na prvý moment znie prekvapivo, viete ho znížiť výberom správnej farby plaviek pre svoju ratolesť. 

Za žiadnu cenu by ste pre svoje dieťa nemali voliť kúpací odev modrej farby. Práve tá podľa rád mnohých odborníkov do bazéna nepatrí. Ľahko totiž splynie s farbou vody. Už v minulosti na to upozornila austrálska stránka CPR Kids, ktorú vedú zdravotné sestry. Tie ako dôkaz zverejnili fotografiu, na ktorej je dieťa odeté v modrých plavkách pod vodou. Avšak vidieť ho však len pri pozornom skúmaní fotky. 

FOTO: Kliknutím na šípku zistíte, kde sa dieťa pod vodou v bazéne nachádza.

 

 

Akú farbu teda voliť pri kúpe plaviek? Siahnuť by ste mali po neónových farbách, vhodné sú aj žltá, červená, či oranžová farba. Skvelou voľbou sú aj výrazné vzory. 

 

Ďalšie rady a tipy pre kúpanie sa s deťmi: 

😎 Vždy majte na pamäti, že hoci je v bazéne a okolí prítomných veľa ľudí, oni na vaše deti nedohliadajú. Pozor na nich musíte dávať hlavne vy. 

😎 Zvážte, že svoje deti prihlásite na kurz plávania. Najlepšou prevenciou je to, ak ich čo najskôr naučíte plávať. Dnes už sú k dispozícii rôzne perfektné kurzy, po ktorých absolvovaní budú vaše deti plávať ako profíci. 

😎 Ak obmotávate svoje dieťa do osušky, vždy to robte tak, aby malo voľné ruky. V prípade, ak náhodou spadne do bazéna, tak sa bude môcť určite lepšie chytiť. 

😎 Nezabúdajte samozrejme na ochranu pred slnkom. Dnes už sú k dispozícii plavky s UV ochranou. Samozrejmosťou by ale mali byť opaľovacie krémy s vysokým ochranným faktorom. Svoj význam má aj ochrana hlavy pred slnečnými lúčmi. 


Autor: © Zoznam/zuz

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia