Skvelé TIPY na tvorenie s deťmi: Z týchto ZAJAČIKOV budete všetci nadšení!

Skvelé TIPY na tvorenie
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-30 18:00:00 |

Pomaly ale isto sa nám blíži Veľká noc. Ku veľkonočným ozdobám nepochybne patria aj dekorácie so zajačikmi. Práve toto rozkošné zvieratko je jedným zo symbolom Veľkej noci. Vyrobte si takéto zaujímavé ozdoby. (Aktualizované 4.5 o 10:51)

Veľkonočné obdobie je  spojené s rôznymi tradíciami. Súčasťou príprav naň je aj skrášlovanie príbytku  jarnou výzdobou. Hravé dekorácie hýriace pestrými farbami a rozkošné zvieratká symbolizujúce príchod jari potešia starších aj mladších. 

V domovoch mnohých rodín sa počas príprav na Veľkú noc nachádza milá výzdoba, ktorej súčasťou sú aj ozdoby v podobe barančekov, zajačikov a kuriatok. Pripravte sa na Veľkú noc včas a vytvorte si spolu s nami takéto pekné a jednoduché ozdoby so zajačikmi.  

Milé zajačiky so šibalským pohľadom

Nezbedné gúľanie očí, keď deťom prikážete, aby niečo urobili a nechce sa im, nemusí byť už len záležitosťou malých detských ratolestí. Môžete si vyrobiť aj vtipné zajačie dekorácie z papiera, ako je v tomto videu na Youtube. Pohľad na tieto zajačie ozdoby vám pravdepodobne ihneď vyčarí úsmev na tvári.

Začnete tým, že si biely papier vo veľkosti  A4 preložíte na polovicu, a tú opäť preložíte na ďalšiu polovicu. Papier následne otvoríte a čiary, ktoré sa vám na ňom vytvorili, prestrihnete nožničkami tak, že dostanete štyri menšie kúsky papierikov v tvare obdĺžnika. Poskladajte ich podľa postupu po videu do tvaru harmoniky a konce papierikov prilepte lepidlom o seba.

Výsledný celistvý papier poskladajte a stredom cezeň omotajte nitku, ktorou ho upevníte. Konce papierika prilepte dokopy tak, ako je vo videu, aby sa vám vytvoril kruh. Pomocou farebného papiera si ďalej vytvoríte a vystrihnete ňufáčik, ktorý dotvoríte fixkou.

Na papier nakreslíte aj labky a uši zajačika, ktoré následne vystrihnete a prilepíte na kruh (hlavičku zajačika). Nezabudnite na rozkošné očká, tak, že si ich buď zakúpite alebo vyrobíte z papiera a čiernej gorálky alebo čierneho korenia. Ani ste sa nenazdali a milý zajačí výtvor je behom chvíľky, cca do 5 minút už na svete.

Usmievavé papierové zajačiky

V prípade, že výrobou zajačej výzdoby chcete stráviť do najmenej času, pozrite sa na toto video, ktoré vás presvedčí o tom, že nepotrebujete čarovný prútik. Stačí si prichystať niekoľko potrebných záležitostí a do pár minút si môžete vykúzliť takéto pekné ozdôbky. Nie je to nič zložité, takže do príprav takýchto zajačích kamarátov môžete zapojiť aj detičky, ktoré sa im určite potešia. 

Stačí, keď si na farebný papier obkreslíte ceruzkou svoju ruku. Potom ju vystrihnete, odstrihnete jeden prst podľa postupu z videa tak, aby ste dosiahli siluetu zajačika. Farebnými fixami zajačkovi dotvoríte tvár a ušká a labky podľa svojej fantázie. Za menej ako dve minútky máte vytvoreného zajačika, ktorý vás obdaruje milým pohľadom a úsmevom. Smelo do toho.

Ušaté zajačie hlavičky

Čo by to bolo za Veľkú noc, keby pri príprave ozdôb ste nezažili veľa zábavy? Vtipné dekorácie je možné si vyrobiť rýchlo a jednoducho aj podľa tohto videa. Zaujímavé zajačie hlavičky môžete obrátene použiť aj ako držiak na sladkosti. Na bielom A4-kovom papieri si obkreslíme obrátený tanier. Následne kruh z papiera vystrihneme a preložíme papier na polovicu. Stredom papier vystrihneme tak, aby sme dostali dve polovice. Zložíme podľa postupu z videa. Z farebného papiera vyrobíme zajačikovi noštek, fúziky a dokreslíme tvár podľa potreby. Držíme vám palce.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia