ZASMEJTE SA: Slovenské učiteľky prezradili vtipné príhody zo školy... Toto vás dostane!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-28 17:00:00 |

Deň učiteľov je dňom, keď si pedagógovia vyslúžia od žiakov a rodičov krásne kytice a pozornosť za ich prácu. Istou formou odmeny pre nich sú aj vtipné zážitky a príhody, ktoré so školákmi zažijú. Pobavte sa na niektorých z nich.

S humorom sa žije jednoduchšie a hneď je človeku lepšie, keď vykročí do ďalšieho dňa s úsmevom na tvári. Keďže práve dnes je Deň učiteľov, spísali sme vtipné príhody, ktorým sa niektorí pedagógovia počas svojej praxe nevyhli. Pozrite sa, čo zažili slovenské učiteľky so žiakmi počas ich kariéry. Trúfli by ste si odhadnúť, či by ste nevybuchli v danej situácii smiechom? 

Kto by to bol povedal, že práca učiteľa je platená?

,,Deťom sa ráno po príchode do školy nechcelo pracovať, a tak som im vysvetľovala, že aj ich rodičia musia chodiť do práce, aby sa o nich mohli postarať. A že aj ja musim chodiť do roboty a pracovať. Na to sa jeden z prvákov prekvapene opýtal: „A toto je vaša robota?" Usmiala som sa a prikývla. Po skončení hodiny za mnou pribehol na chodbu a  ešte sa ma pýtal či za to mám zaplatené," povedala nám s úsmevom na tvári Marcela, učiteľka slovenského jazyka na jednej základnej škole.

S dcérou si precvičovala cvičenia, ktoré som jej ani nedala

Vtipnú príhodu si zažila aj učiteľka slovenského jazyka na inej základnej škole - Nina, ktorá sa učiteľskému povolaniu venuje zatiaľ tri roky, no za ten čas už stihla okúsiť zaujímavý zmysel pre humor svojich žiakov. Mám veľa úsmevných zážitkov. Pri každom učive sa deti vedia vynájsť, stačí preberať napríklad viacvyznamové slová, ako napríklad slovo otvor. Máme napríklad dýchací otvor, otvor na dvere a... A viete si domyslieť, aký asi otvor si tam deti vedia so smiechom a zamlčaním doložiť," vysvetlila Nina. Zároveň dodala, že okrem úsmevných situácií so žiakmi si zažila viacero vtipných zážitkov aj s ich rodičmi.

Ďalej spomenula, že si zažila moment, kedy ju prišla mamička žiačky požiadať o to, aby jej dcérke poskytla ďalšiu šancu, aby si ppravila známky na vysvedčení. Vysvetlila, že sa snažila si s dcérkou prebehnúť všetky cvičenia opakovane, až trikrát, pričom sa tieto cvičenia týkali písomky, ktorú žiaci písali. Dodala, že jednoducho len v škole jej dcérka má s cvičeniami "problém". „Vtipné mi to prišlo práve preto, že tie písomky som mala práve v ruke a nedávala som ich žiakom domov. To je už niekedy taký smiech cez plač. Každopádne svoje povolanie zbožňujem, nemenila by som ho, každé jedno detské objatie, poďakovanie a úsmev za to stoja," dodala spomínaná učiteľka Nina.

"Výnimočná" návšteva v škole prekvapila žiakov aj učiteľku

O úsmev na tvári nemala núdzu počas svojej pedagogickej praxe ani Nikola, učiteľka anglického jazyka a výtvarnej výchovy na jednej základnej škole. „Na hodine výtvarnej sme si pekne a spokojne maľovali. V tom krik a vresk. Po stole behala myš. Nie, nebola to myš, ale škrečok Jurka, ktorý ho potajomky doniesol do školy," prezradila s pobavením. Nuž, nuda pri tejto profesii určite nehrozí 😀.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia