Táto UČITEĽKA zo Šamorína je sen každého žiaka: Neskutočné, čo sa dialo na vyučovaní!

Táto UČITEĽKA zo Šamorína
Monika Krchňáková
Zdroj: archiv M.K
2023-03-27 17:00:00 |

Hovorí sa, že to chce veľké srdce učiť malé deti... A veru, nie je to len fráza. Práve učitelia sa totiž spoločne s rodičmi podieľajú na výchove budúcich generácií. Už zajtra, 28. marca, slávime Deň učiteľov. Pri tej príležitosti by sme vám radi predstavili pani učiteľku, ktorej srdce je dostatočne veľké a rozhodne ho má na tom správnom mieste.

Svoju prácu miluje a niet pochýb, že jej žiaci na ňu nikdy nezabudnú! Mgr. Monika Krchňáková pôsobí ako pani učiteľka na prvom stupni ZŠ Mateja Bela v Šamoríne a jej trieda je aktuálne v 4. ročníku. Sypmatická pedagogička patrí medzi tých jedincov, ktorí na sebe neustále pracujú, zlepšujú sa a Komenský by z nej mal určite obrovskú radosť. 

Za všetko hovorí nezabudnuteľný vyučovací týždeň, ktorý si nedávno pre svojich štvrtákov pripravila. Celý sa totiž niesol v duchu Harryho Pottera. Školákov listom privítal samotný Albus Dumbledor, pomocou čarovného klobúka prebiehalo triedenie na rôzne fakulty, žiaci spoločne vymýšľali rôzne zaklínadla, ktoré zapisovali špeciálnymi perami, nechýbalo miešanie elixírov a celý vyučovací proces sa vlastne niesol v čarodejníckom duchu. 

  

Zaujímalo nás ako táto skvelá myšlienka vznikla a koľko trvali celkové prípravy. „Nápad vznikol pred takmer dvomi rokmi vďaka mojej až závislosti na Harry Potterovi a jeho príbehu. Prispeli k tomu aj inšpirácie a nápady z pinterestu ☺️,”  povedala nám k tomu Monika, ktorá si na realizáciu musela kvôli pandémii počkať, lebo sa vyučovalo online. „S prípravou výzdoby triedy mi pomohli moji šikovní štvrtáci, Začali sme s tým v decembri, teda prípravy trvali zhruba tri mesiace. Záverečné dva týždne boli ozaj náročné, ale stálo to za tú námahu, vynaloženú energiu a čas,” dodala. 

Nielen fanúšik legendárneho čarodejníka nám dá za pravdu, že takéto vyučovanie je ako sen. Chceli sme preto vedieť, ako reagovali samotní školáci. „Deti boli vo všeobecnosti nadšené. Vedeli už dlhšie, že niečo chystám. Keďže som počas rokov strávených spolu v triede svoje nadšenie preniesla aj na nich, väčšina triedy sa nevedela dočkať. A aj zvyšná menšia časť, ktorá Harryho až tak “nemusí”, sa do aktivít a vyučovania v štýle čarodejníkov aktívne zapájala,” prezradila táto kúzelná pani učiteľka. Tá aj mimo "potterovského" týždňa pripravuje pre svojich žiakov rôzne zaujímavé aktivity a prekvapenia. Samozrejmosťou sú napríklad individuálne, osobné slovné hodnotenia k vysvedčeniu.

„Mám to šťastie, že svoju prácu považujem za poslanie a hobby zároveň. Učím srdcom a s láskou, vediem svoje deti nielen k osvojeniu si základných zručností a vedomostí, ale v každodenných ranných komunitách aj k nadobudnutiu životných zručnosti, aby sa z nich stali čo najlepší ľudia,” okomentovala svoje zamestnanie Monika Krchňáková, ktorá bola nominovaná aj na učiteľa Slovenska. 

Keďže 28. marca slávime Deň učiteľov, poprosili sme ju tiež o gratuláciu a nejaký odkaz kolegom, ktorých práca nie je vôbec jednoduchá a zároveň má pre spoločnosť obrovský význam „Všetkým kolegom, učiteľom želám najmä veľa energie a sily, pozitívneho myslenia, chuti a vytrvalosti vytvárať pre ďalšie generácie podnetné a zmysluplné prostredie, hoci to v dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché,” uzavrela.

My sa ku gratulácii pridávame a všetkým láskavým a obetavým učiteľom ĎAKUJEME!

 

VÝZVA!!!

Máte vo svojom okolí rovnako výnimočného a inšpiratívneho učiteľa alebo učiteľku? Dajte nám o nich určite vedieť. Napíšte nám mail na krizova@firma.zoznam.sk alebo nás kontaktujte prostredníctvom Facebooku. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia