Zistite, čo o vás prezrádza vaša obľúbená farba

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-27 14:00:00 |

Pristihli ste sa niekedy pri tom, že ste spoznali sympatického človeka a chceli ste o ňom vedieť viac? Bez toho, aby povedal jediné slovo sa o ňom môžete čo-to dozvedieť aj prostredníctvom farby, ktorú nosí.

Medziľuské vzťahy sú pre pokojný život veľmi dôležité. Niekedy však ľudia nehovoria tie správne slová, prípadne sú "donútení" občas povedať aj nejaké to klamstvo. Preto je vhodné sa naučiť čítať neverbálne prejavy, ktoré vám o tom druhom prezradia rôzne zaujímavosti. Pozrite sa, čo napríklad o vás napovie farba, ktorú máte najradšej.

 

BIELA

V prípade, že patríte ku milovníkom bielej farby, možno vás neprekvapí fakt, že vyjadruje nevinnosť a čistotu, čo je aj dôvod, prečo sa napríklad v minulosti zaviedla na svadobných šatách. Málokto už však vie, že práve biela farba je obľúbená u tých, ktorí sa usilujú o dokonalosť a udržanie poriadku. Nielen čo sa týka domácnosti, ale aj v medziľudských vzťahoch. Títo ľudia veľmi radi trávia čas medzi mladšími ľuďmi, ktorí im dodávajú mladistvú energiu a chuť do života.

 

ŽLTÁ

Milovníci žltej farby sa vo všeobecnosti vyznačujú tým, že majú dobre vyvinutú intuíciu a sú veľmi rozumovo založení. Zbožňujú nasávať nové informácie a vzdelávať sa vo viacerých oblastiach. Sú to väčšinou pozitívne naladení ľudia, ktorí sa vedia tešiť z maličkostí. Nemávajú ťažkosti s tým, že nadviažu konverzáciu aj s úplne neznámym človekom, pretože majú radi spoznávať iných a dozvedať sa nové zaujímavosti.

 

ORANŽOVÁ

Ak patríte medzi ľudí, ktorí obľubujú túto farbu, pravdepodobne ste veľmi cieľavedomým človekom, ktorý starostlivo nasleduje svoje životné ciele. Okrem toho, že viete veľmi dobre plánovať, máte tendenciu byť veľmi vášnivý. Môže sa to prejavovať nielen dôrazom na výkon v práci, ale tiež vo vašich záľubách. Či už ide o šport, umeleckú tvorbu, alebo iné záležitosti, robíte všetko s ohňom v srdci. 

ČERVENÁ

Nadšenci červenej farby rozhodne vo väčšine prípadov nepatria medzi introvertné povahy. Skôr ide o veľmi komunikatívnych ľudí, ktorí nedajú dopustiť na svoje potreby. Riadia sa tým, že až keď budú spokojní oni, následne prichádza na rad šťastie iných. Môže to pôsobiť arogantne až egocentricky, avšak usilujú sa zabezpečiť si šťastný život, no myslia aj na iných. Neradi to priznávajú, ale často dokážu podľahnúť pokušeniu a lipnú na veciach aj ľuďoch. 

 

RUŽOVÁ

Práve medzi milovníkmi tejto farby nájdeme ľudí, ktorí majú romantickú dušu. Sú poväčšine citliví a milujú život. Vychutnávajú si každodenné drobnosti a iným sa snažia ukázať, že ku šťastiu skutočne nie je potrebné veľa. Možno o nich prezradiť, že sú zasnení rojkovia, ktorí sa radi nechávajú unášať fantáziou a radšej uprednostňujú snívanie pred reálnym praktickým životom.

 

ZELENÁ

Patríte medzi ľudí, ktorí zbožňujú zelenú farbu? Ak áno, vo všeobecnosti možno o vás platí to, že máte veľmi dobré organizačné schopnosti, no nebránite sa ani príjemnému relaxu. Ľudia, ktorí majú radi zelenú, nebývajú bojazliví a vedia sa kreatívne vynájsť.

 

MODRÁ

Všimli ste si, prečo veľa ľudí v službách používa na uniformách modrú farbu? Práve modrá je symbolom dôveryhodnosti. Títo ľudia milujú pocit, že sa dokážu na niekoho spoľahnúť a sú poväčšine veľmi zodpovední. Často sú veľmi milí, poriadkumilovní a neradi sú súčasťou konfliktov, pretože sú skôr mierumilovnej povahy. 

 

FIALOVÁ

Tie najoriginálnejšie duše sa poväčšine nachádzajú práve medzi nadšencami tejto farby. Väčšinou veľa vyžadujú od iných ľudí, ale to isté dokážu tiež ponúknuť. Občas sa však okoliu môže zdať, že títo ľudia sú arogantní a nezáleží im na pocitoch iných. 

 

HNEDÁ

Títo ľudia majú radi prirodzenosť, skôr sa nezaujímajú o najnovšie novinky, radšej uprednostňujú staré overené veci, o ktorých sa sami presvedčili, že im fungujú. Táto farba sa spája so životnou múdrosťou, určitou vyzretosťou, preto rozhodne nemožno povedať, žeby jej milovníci boli skôr detinskí.

 

ČIERNA

Nemožno povedať, že by ľudia s obľubou tejto farby museli byť depresívni. Nachádzajú sa medzi nimi aj takí, ktorí sa vyznačujú tvorivou mysľou a silným vnútorným prežívaním. Často sa však stáva, že túžia ísť v spoločnosti proti prúdu a neobávajú sa jasne dať najavo svoj názor. Sú poväčšine silnými individualistami.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia