ŠKANDÁL na školách: Deti mali knihy so sexuálnym obsahom!

ŠKANDÁL na školách: Deti
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-22 13:00:00 |

Vo verejných školách v štáte Sunshine sa nachádzali knihy s nevhodným, jasne vyobrazeným, sexuálnym obsahom. Pozrite sa, čo k tomu povedal guvernér Floridy.

Ron DeSantis, ktorý v súčasnosti pôsobí na pozícii republikánskeho guvernéra na Floride, pristúpil k tomu, že oboznámi spoločnosť o tom, čo sa udialo priamo na verejných školách, ktoré sa nachádzajú v štáte Sunshine, uvádza zahraničný portál s názvom nypost.com. Zistilo sa, že v školách je k dispozícii viacero kníh v ktorých je ukázaný obsah, ktorý spĺňa znaky jasne vybrazenej sexuality. O tejto skutočnosti informoval prostredníctvom tlačovej konferencie, kde rozoberal tieto zistené skutočnosti.

Obsah bol zachytený aj na videu, avšak z dôvodu citivých infomácií museli médiá a portály prestať vysielať v priamom prenose. V tejto súvislosti poznamenal spomínaný guvernér to, že dúfa v to, že rodičia môžu zasahovať do toho, aké informácie sa k ich deťom budú dostávať, dúfa v to, že rodičia na to majú právo.

Ďalej dodal nasledovné: „Preto sme prijali legislatívu o transparentnosti učebných osnov, aby rodičia vedeli, aké knihy sa používajú v triede, ku ktorým knihám majú ich deti prístup a potom majú postupy, kde môžu povedať: „Počkaj chvíľu“ – viete, niektoré veci, ktoré ste tam videli – „to sú pornografické,“ spomenul guvernér.

Dodal, že mu vôbec nepríde vhodné, aby sa takýto vzdelávací obsah s jasne vyzobrazenou sexualitou nachádzal na mieste, kde majú prístup 10-roční žiaci. Dodal, že podľa neho, knihy s takýmto vyobrazeným nevhodným obsahom jendnoducho nespĺňajú povolené  vzdelávacie normy na Floride.

V jednej knihe bolo napríklad prostredníctvom postupov vyobrazené a popísané, ako sa sexuálne uspokojiť, pričom sa v nej nachádzali aj ďalšie záležitosti. Napríklad postup na uskutočnenie pohlavného styku, či návody na análny sex a rady, ako posielať pikantné správy a fotky. V inej knihe boli vyobrazení neplnoletí chlapci, ktorí vykonávajú sexuálne aktivity v letnom tábore. 

Spomínaný guvernér vysvetlil, že podľa neho sa prišlo na to, že knihy s takýmto nevhodným najmä sexuálnym obsahom sa nachádzajú v 23 školských obvodoch v spomínanom štáte. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia