Naše meteorologičky a rosničky ako mamičky: Krásne slová o materstve a... Takto vychovávajú svoje poklady!

Naše meteorologičky a rosničky
Lenka Debnárová, Mirka Almásy, Katka Kulová a Miriam Jarošová
Zdroj: TV Joj a TV Markíza
2023-03-23 11:30:00 |

Sú krásne, usmievavé a prostredníctvom televíznych obrazoviek nám oznamujú, aké nás čaká počasie. Aj práve preto majú dnes, 23. marca, keď je Svetový deň meteorológie, svoj sviatok. Reč je o meteorologičke Miriam Jarošovej a markizáckych moderátorkách Počasia, ktoré sú v súkromí milujúcimi maminami.

Miriam Jarošová

Špuntík: Ako vnímate materstvo?

Miriam: „Priznám sa, že nikdy som sa hlbšie nezamýšľala nad tým, čo pre mňa materstvo znamená. Pristupovala som k tomu akosi prirodzene, že raz budem mať deti a budem ich vychovávať tak, aby boli v živote spokojné a šťastné. A tak som sa to aj snažila robiť.”

 

Špuntík: Aká ste mamina?

Miriam: „Mám dvoch, už dospelých synov, ku ktorým som sa snažila pristupovať s láskou, rešpektom, ale tak, aby vedeli, že nech sa stane čokoľvek, nájdu u rodičov podporu, pochopenie. Snáď sa nám to podarilo :) Myslím, že máme spolu pekný vzťah, dokážeme sa porozprávať na hocijakú tému a niekedy tie debaty sú ostré, ale teší ma, že ako rýchlo vášne vzbĺknu, tak rýchlo aj opadnú.”

 

Lenka Debnárová

Špuntík: Ako vnímate materstvo?

Lenka: „Priznám sa, nikdy som si nič nečítala a neštudovala dopredu. Ako študentka som možno raz opatrovala 4-ročného chlapčeka, ale skúsenosti s bábätkami som nemala žiadne. A možno aj preto vnímam materstvo ako to najprirodzenejšie a najčarovnejšie, čo nám život s mojim mužom priniesol a urobil ho ešte krajším, bohatším, veselším a hlučnejším, čo je už pri mojej ukecanej povahe čo povedať. 😂. ”

 

Špuntík: Aká ste mamina?

Lenka: „Som najšťastnejšia. Že som mamou práve Olivke a Dankovi. Som dojatá, keď vidím, že milujú mňa rovnako ako svojho tatina, ktorý je od prvého dňa úplne 100% rodič, tak ako ja a zbožňuje ich. Milujem s nimi tráviť čas, chodiť do kina, k vode, na bicykle, kamkoľvek. Vždy mám pocit, že je ešte väčšia sranda a sú to moji ľudia. Všetci traja. Raz niekto napísal či povedal, žite pekne a slušne, deti sa pridajú. Kiežby raz oni povedali, maminka, sme hrdí, že si práve ty naša.”

 

Katka Kulová

Špuntík: Ako vnímate materstvo?

Katka: „Po deťoch som vždy veľmi túžila. Pre mňa je to požehnanie a plne si uvedomujem, že v dnešnej dobe to nie je samozrejmosť. Bolo mi dopriate zažiť ten najkrajší pocit, dať život, starať sa oň, rozvíjať ho a to malé stvorenie vám na oplátku dá celú svoju lásku. Jednoducho, máte prečo žiť, v tom dieťati sa vidíte a chcete, aby bolo vaše lepšie Ja. Na druhej strane Vás na materstvo nikto nepripraví. Začiatky pre mňa boli ťažké, časté nočne budenie a podobne, ale dnes má dcérka 7 rokov a ja si užívam to, akú parťáčku som si porodila.”

 

Špuntík: Aká ste mamina?

Katka: „Fúha! Stále na sebe pracujem, lebo je to makačka. Veľmi by som chcela, aby som pre dcéru bola mama, ktorej môže povedať všetko. Momentálne som však mama, ktorá vychováva, dáva dieťaťu mantinely, občas zdvihnem hlas, rozčúlim sa. Snažím sa vštepiť dcére úctu k starým rodičom, lebo je to podľa mňa alfa a omega, mať úctu k druhým. Snažím sa odovzdať dcére, čo najviac, beriem ju občas aj do práce, aby videla, kde mamina trávi čas, veľa športujeme, lyžujeme a to by som chcela, aby nám zostalo, aj keď vyrastie, tráviť čas spolu a mať z toho radosť.”

 

Mirka Almásy

Špuntík: Ako vnímate materstvo?

Mirka: „Materstvo som vnímala od úplného začiatku pozitívne, pretože som po dieťati túžila a už mi odbíjali biologické hodiny. Tehotenstvo som mala absolútne bezproblémové. Jednoznačne sa treba nastaviť na totálnu obetavosť a uvedomiť si, že nie som už len ja..ja..ja. Už je tu niekto, koho musím postaviť na prvé miesto a tým sa riadim ešte stále, hoci sú deti už pomaly dospelé.

Materstvo je bezhraničná láska, obetavosť, vytrvalosť, sebazaprenie, prebdené noci, únava a veľa krát aj zúfalstvo, ale hlavne životná úloha: vychovať mladého človeka, ktorý bez problémov zvládne všetky nástrahy tejto ťažkej doby, v ktorej naše deti vyrastajú. Samozrejme všetko sa vám nakoniec vráti... bezhraničnou láskou, pocitom šťastia a možno trochu aj takou opičou závislosťou dieťaťa na vás, čo si priznajme, každej žene aj trošku lichotí. Mne sa táto životná úloha zatiaľ darí, na svoje deti som patrične pyšná, mám so synmi pekný vzťah a verím, že si ma za tú starostlivosť aj vážia.

 

Špuntík: Aká ste mamina?

Mirka: „Snažím sa byť starostlivá koľko vládzem, momentálne plním najmä úlohu taxikára, úlohu učiteľky už máme viac menej za sebou. Snažím sa byť deťom hlavne kamoškou, ale boli časy, keď som bola viac policajt. Verím, že som vo výchove nič závažné nevynechala a že mi nechcú pred školou už dať pusu? Ha ha ha, tak to nebude výchovou, ale pubertou... Ak zvládneme aj tú, bude to víťazstvo.”

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia