Príbeh manželstva: Budú žiť šťastne až do smrti? Žena verí, že SVADBA ich vzťah zachráni

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-03 09:48:00 |

S Norom sme spolu už päť rokov a dva žijeme v spoločnej domácnosti. Keď sa na náš vzťah pozriem naozaj poctivo, nikdy nebol ideálny. Teda – pre mňa. Ja som v tom vzťahu dlhodobo nespokojná.

 

Noro viac času ako so mnou trávi s kamarátmi na hokeji alebo v krčme na pive, doma mi nepomáha, ale trvá na tom, aby všetko bolo tip top. Navyše mi hovorí aj do toho, s kým mám alebo nemám kamarátiť, dokonca mojim kamarátkam občas píše veľmi nepekné maily, v ktorých ma očierňuje. Samozrejmosťou preňho je aj to, že mi kontroluje mobil a maily.

Vždy som vedela, že Noro má okrem mňa ešte aj ďalšie vzťahy, tak som vôbec nemala pocit viny, keď som mu občas zahla aj ja. Ale mňa už takýto život nebaví, chcela by som mať s Norom normálny, stabilný vzťah. Myslím si, že by sa všetko zmenilo, keby sme sa vzali a mali deti. S Norom som síce o tom ešte nehovorila, ale keby nebol proti, asi by som do toho šla.

„Musím vás sklamať, ale myslím si, že vo fáze v akej váš vzťah je, svadba nikoho nezachráni,“ hovorí psychiatrička MUDr. Lucia Vašková. „Totiž to, ako sa váš partner k vám správa, svedčí o jeho charaktere, hodnotách, prístupe k životu. To nie je len momentálny stav, lebo sa nudí... A svedčí to aj o vašich hodnotách, že ste pripustili, aby sa k vám váš partner takto správal. Zdá sa mi nemožné, aby ste sa v tomto vzťahu obaja zmenili natoľko, že by ste napokon mali šťastné manželstvo.

Alebo máte nejakú konkrétnu predstavu o tom, ako by svadba alebo deti váš vzťah v praktickom živote zachránili?

Skôr by som vám radila, aby ste sa z tohto vzťahu poučili, ujasnili si, čo je pre vás dôležité a skúsili to v inom vzťahu, s iným mužom, inak.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia