Neprimeraný trest od učiteľa: Niekoľko detí muselo stáť vonku v zime v chladnom počasí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-26 21:00:00 |

V zahraničí sa prihodila situácia na ktorú pravdepodobne len tak nezabudne mnoho rodičov. Nahnevalo ich, že ich deti zostali vonku pred budovou základnej školy bez bundy či svetra.

V Anglicku sa prihodila nešťastná situácia, ktorá nahnevala viacerých rodičov aj členov rodín detí, ktorých sa daná situácia týkala. Podľa vyjadrení od členov rodín išlo o to, že vyučujúci pokarhal deti spôsobom, ktorý rodičia považujú za nevhodný, uvádza hulldailymail.co.uk. Na základe tvrdení malo ísť o to, že detičky vo veku štyroch rokov boli pokarhané tak, že mali určitý čas stráviť vonku v chladnom počasí. Toto sa údajne prihodilo na základnej škole Francis Askew na North Road.

K tomuto malo prísť z toho dôvodu, že sa schyľovalo k preberaniu školského učiva, avšak vyučovanie prerušoval hlasný rozhovor niektorých detí, ktoré sa medzi sebou rozprávali. Daní rodičia poznamenali, že vyučujúci ich malé ratolesti upozornil na to, aby boli potichšie, avšak keď sa tak nestalo, povedal im, aby išli von pred budovu.

Išlo však o malé ratolesti, ktoré mali v rozmedzí od troch do štyroch rokov a vybehli von bez toho, aby si na seba zobrali bundu a nemali na sebe ani mikinu alebo sveter. Nepriaznivé na tejto situácii malo byť to, že teplota vonku sa nachádzala pod bodom mrazu, o čom poznamenali rodičia detí. Túto nepriaznivú udalosť však škola nenechala bez povšimnutia a vyjadrila ospravedlnenie. 

Moja neter a synovec majú obaja štyri roky a navštevujú školu. V ten deň bolo absolútne mrazivo, akurát napadol sneh a bolo ako -7°C," podotkol v tejto súvislosti jeden konkrétny rodinný príslušník, ktorý mal dve deti, pre daný onlinový portál. Zároveň poznamenal, že dané detičky vybehli von pred budovu len v tričkách. 

Ešte dodal, že sa domnieva, že pravdepodobne prišli na to, že to bola chyba, no zrejme nechceli na deti veľmi tlačiť, tak ich vonku nechali o niečo dlhšie ako minútu a následne zavolali naspäť do budovy. Dodal, že „CCTV ukázala, čo sa stalo." Jeden z príbuzných dieťaťa, ktoré si zažilo túto situáciu poznamenal, že ho táto situácia ohľadom detičiek skamala a domnieva sa, že sa tak cítia aj ďaľší rodičia detí, ktorých sa to týka. Uvažujú, či je vôbec vhodné poslať deti opäť do tejto školy.

Zároveň podotkol, že bude rád, keby jeho synovec išiel radšej do inej triedy. K tejto situácii sa taktiež vyjadril aj  hovorca patriaci do organizácie s názvom The Constellation Trust, do ktorej spomínaná škola patrí. V tejto súvislosti dodal, že spomínaná škola nebrala na ľahkú váhu starosti rodičov, avšak zároveň podotkol nasledovné. Deti v EYFS sú povzbudzované, aby počas celého roka využívali vonkajší priestor. Malý počet detí bol požiadaný, aby sa na krátky čas postavili vonku. Škola sa ospravedlnila rodičom detí, ktorých sa to týka."

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia