Smrteľný vírus u detí: Pozor na respiračný syncyciálny vírus aj toto sú jeho príznaky

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-12 10:42:00 |

V Spojenom kráľovstve pribudli prípady detičiek, ktoré chytili spomínaný vírus. V súčasnosti však existuje vakcína, ktorá má detičky pred ním ochrániť aspoň pol roka.

Už od narodenia detičiek sa mnoho rodičov počas celého života obáva, aby sa im nič zlé neprihodilo. Inak to nie je ani v prípade rôznych ochorení. Deti, ktoré majú respiračný syncyciálny vírus sa mnohokrát môžu stretnúť s ťažkosťami v podobe viacerých zdravotných komplikácií, uvádza DailyStar.co.uk. Najčastejšie sa vyskytujú problémy v podobe sťaženého dýchania.

Výskyt tohoto ochorenia stúpol aj v zahraničí, konkrétne v Spojenom kráľovstve. Našiel sa však spôsob, ako s tým bojovať. Predovšetkým bola pripravená a zavedená do praxe vakcína, ktorá má ochrániť v Spojenom kráľovstve pred výskytom tochto ochorenia približne pol roka. Organizmus má ochrániť nielen pred výskytom tohto ochorenia, ale aj pred vznikom rôznych komplikácií, ktoré by mohli viesť k problémom, ako je napríklad zápal pľúc a podobne.

(RSV) si nanešťastie vyžiadalo aj obete, konkrétne išlo o deti, ktoré sa nachádzali vo veku, ktoré mali menej ako päť rokov. Tento spomínaný vírus dokáže spôsobovať ťažkosti a zdravotné komplikácie najmä u maličkých detičiek a dojčiat.

Hlavne počas zimného obdobia sa prejavujú nielen kašľom, ale aj nádchou. Mnohokrát nie je vôbec náročné si ho pomýliť s príznakmi, ktoré sú rovnaké alebo podobné prechladnutiu. Za jediný rok si vvyžiada približne 20-tisíc hospitalizácií, priamo v Spojenom kráľovstve. Ide o hospitalizácie, ktoré sa týkajú detičiek. Podľa NHS je zrejmé, že príznaky týkajúce sa infekcie RSV a vyskytujúce sa u detí sa prejavujú najmä tým, že je prítomná teplota, ďalej je často možné pozorovať u detičiek to, že majú výtok z nosa, a aj iné príznaky. Napríklad ide o kýchanie, ako aj problémy s prijímaním jedla.

V rámci toho, aby sa obmedzilo riziko chytenia spomínaného vírusu u detí je podstatné nezdržiavať sa priamo pri osobách, ktoré ho už majú, prípadne sa u nich vyskytujú príznaky vírusu. Podstatné je tiež dbať na prevenciu, teda dohliadať na to, aby si detičky umývali ruky nielen vodou, no rovnako aj mydlom. V prípade podozrenia na vírus je potrebné poradiť sa s ošetrujúcim lekárom.

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia